Cine va câştiga cursa, Bentley sau trenul? (Video)
9 Octombrie 2015, 15:33
Credeţi că cei de la Top Gear au inventat cursele maşinilor împotriva trenului, scrisorii şi a altor „obiecte” care se pot deplasa în spaţiu? În anul 1930 a avut loc o cursă demenţială între un Bentley şi „trenul albastru” (Train Bleu). Faimosul câştigator al cursei de 24 de ore de la Le Mans, Captain Woolf Barnato, a acceptat să se ia la întrecere cu trenul la volanul unui Bentley Speed Six. Cursa a avut loc din Cannes până în Calais. Cu un avans de 4 minute, primul la destinaţie a ajuns Bentley-ul lui Barnato.

Pentru a celebra 85 de ani de la faimoasa cursă, cei de la Bentley au repetat confruntarea cu trenul.
De această data, cursa s-a dat între noul Bentley Continental GT V8 S, la volanul căruia se afla Steven Kane şi unicul tren care circulă în deşertul Arabiei Saudite între oraşele Riyadh şi Dammam. Pentru a duce tradiţia mai departe, în portbagajul decapotabilei a fost amplasat un tablou care depicta faimoasa cursă din anul 1930.
Cursa a avut loc pe 15 august şi a întimpinat pe Steven Kane cu diferite obstacule pe parcursul celor 480 de km, precum căldura insuportabilă şi traficul intens în oraşe. Totuşi, având un avans de doar 6 minute, Steven a reuşit să ajungă primul la destinaţie. Barnato ar fi fost mândru de acest succes, deşi acesta nu va fi la fel de răsunător ca altă dată.
PiataAuto.mdValeriu Bahnaru
0
2,209
GALERIE FOTO (12 IMAGINI)
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!