Euro NCAP testează Opel KARL, Mazda MX-5 şi Hyundai Tucson
8 Octombrie 2015, 11:08
În noua serie de teste, Euro NCAP a testat modelul compact Opel KARL, roadster-ul Mazda MX-5 şi crossover-ul Hyundai Tucson. Noua metodologie severă, care i-a în considerente sistemul de frânare autonomă şi crash-testul frontal cu acoperire de 100% al părţii frontale, nu a permis lui Opel KARL să primească 5 stele, cel din urmă mulţumindu-se doar cu 4 stele. KARL a primit un punctaj mai mic la protecţia adulţilor din cauza contactului capului conducătorului cu volanul în urma umflării insuficiente al airbag-ului în testul cu acoperire de 40% al părţii frontale, din cauza alunecării sub centură al manechinului la testul frontal cu acoperire de 100% ceea ce reprezintă riscul traumelor picioarelor, din cauza protecţiei slabe la impactul lateral cu stâlpul şi din cauza protecţiei marginale al tetierelor la impactul spate. Cei de la Opel au promis că vor îmbunătăţi protecţia la impactul lateral.
Deşi Mazda MX-5 a înregistrat rezultate bune în toate testele, lipsa sistemului de frânare autonomă nu i-a permis să ia 5 stele ci doar 4. La impactul cu acoperire de 40% al părţii frontale realizat la 64 km/h, airbag-ul conducătorului nu a avut presiune suficientă, dar contactul capului cu volanul a fost foarte lejer şi experţii au apreciat protecţia capului drept adecvată. O protecţie a pietonilor aproape excelentă MX-5 a demonstrat datorită capotei active, care se ridică în momentul impactul.
În noua serie de teste Euro NCAP doar Hyundai Tucson a primit mult râvnitele 5 stele. Aproape în toate testele Tucson a înregistrat punctaje maxime, cu excepţia impactului lateral cu stâlpul, unde protecţia a fost marginală. Cele 5 stele Tucson le-a primit datorită mai multor sisteme active de siguranţă, în timp ce sistemul de frânare autonomă nu a primit puncte fiind opţional şi puţin probabil că va fi instalat pe un procentaj mare de maşini.
PiataAuto.mdValeriu Bahnaru
0
1,775
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!