Made in Russia: Cardi Body celebrează 20 de ani
16 Octombrie 2015, 20:12
Pentru majoritatea din noi
automobilele produse în Rusia se rezumă doar la Lada/VAZ, Moskvitch şi Volga/GAZ. Puţini însă, cunosc despre existenţa unor automobile unice, ba chiar frumoase, care au fost create în Rusia. Pentru aşi etala potenţialul, atelierul rus Cardi, care datează din anul 1991, a creat primul său
show-car, numit Body.
Automobilul Cardi Body a fost lansat la Salonul Auto de la Moscova (MIMS) pe 24 august 1995, devenind instant cartea de vizită a celor de la Cardi. Anul acesta, Cardi Body celebrează 20 de ani de existenţă, cu o restaurare completă!

Inspirat din roadster-urile anilor ’50 – ’60 ai secolului trecut, Cardi Body aduce aminte de Austin Healey 3000, prin formele sale voluptoase şi calandrul ovoidal, în timp ce
designul în sine poartă o notă retro combinată cu un futurism regăsit doar la modelele Weismann. O aparenţă, de-a dreptul extravagantă şi memorabilă!
Exteriorul continuă perfect în interior, unde se regăseşte pielea de culoare roşie, un volan Nardi Classic şi cadrane originale de bord, executate într-un stil clasic. Fiecare element al
habitaclului este lustruit cu o atenţie inedită care te face să uiţi că acest automobil a fost creat în Rusia! Pentru o eleganţă desăvârşită, partea de sus al bordului vizual are rol de continuare a capotei, fiind vopsită în culoarea caroseriei. Scaunele urmează perfect formele „anatomice” ale posteriorului, creând un efect de-a dreptul fascinant. Tabloul interiorului este finisat de parbrizul panoramic care defineşte esteticul acestui model.
Spre deosebire de conceptele unice, Cardi Body este un automobil funcţional. Mai mult decât atât, acesta participă la diferite expoziţii şi competiţii clasice, precum Villa d’Este sau Mille Miglia! Dar pe ce bază a fost construit Body, vă veţi întreba? Nu cred că vă imaginaţi – Lada 2121 NIVA! Da, da, anume pe platforma tehnică a Nivei şi a fost creat Cardi Body, fiind lipsit de tracţiunea integrală, primind doar axele faţă/spate şi propulsorul de 1.6 litri de 80 CP.
În ajunul jubileului de 20 de ani al modelului Body, cei de la Cardi au întreprins o restaurare completă, care a vizat atât aspectul, cât şi partea tehnică. Vopseaua a fost reîmprospătată, precum şi pielea de la interior, în timp ce şasiul tubular a fost ranforsat şi recondiţionat. Pentru o stabilitate mai bună propulsorul a fost instalat mai adânc, spre centrul
automobilului, iar fiind lipsit de carburator, acesta a primit sistem de injecţie şi sistem turbo! Acum Cardi Body are o putere cel puţin dublă!
Mai bine de 20 de ani cei de la Cardi demonstrează că şi în Rusia se pot construi automobile interesante şi calitative, iar acest lucru este fortificat şi de atribuţia atelierului la construcţia tuturor elementelor de tuning pentru celebrul atelier rus TopCar!
PiataAuto.mdValeriu Bahnaru
0
2,480
GALERIE FOTO (4 IMAGINI)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!