Mitsubishi Outlander PHEV atacă raliul Baja Portalegre 500!
23 Octombrie 2015, 17:47
Cel mai bun câmp pentru testarea noilor tehnologii sunt sporturile cu motor. Acolo, tehnologiile sunt solicitate la maxim fiind supuse la sarcini mult mai mari decât pe drumurile publice. Cei de la Mitsubishi cunosc acest lucru nu din auzite, având nenumărate vectorii în raliuri precum WRC sau Dakar. Mai puţini cunosc, dar modelul hibrid Outlander PHEV participă în raliuri încă din 2013, fiind în topul categoriei din care face parte şi pe locuri demne în clasamentul general.
O nouă treaptă în dezvoltarea propulsiei hibride o va pune noua evoluţie a maşinii de raliuri bazată pe Outlander PHEV. Dacă predecesorii săi aveau la bază propulsia modelului
de producţie, atunci noua maşină de raliuri, care a apărut şi la Salonul Auto de la Frankfurt, dispune de motoare electrice mai performante, pachet de baterii cu o capacitate mai mare şi un generator ce produce mai multă energie electrică, în timp ce zona roşie al propulsorului pe benzină a fost mutată un pic mai sus.
La exterior maşina arată ca un concept, datorită noilor bare de protecţie şi a aripilor evazate. Pentru a concura în raliuri, acest Outlander PHEV a fost dotat cu o suspensie de
curse TEIN, cuşcă de protecţie, scaune de tip scoică Recaro pentru pilot şi co-pilot şi alte atribute utile. Astăzi şi mâine, (23-24 octombrie), Mitsubishi Outlander PHEV va concura împreună cu alţi 380 paritcipanţi în diferite categorii în raliul Baja Portalegre 500 care are loc în Portugalia.
La volanul SUV-ului hibrid-electric se va află Hiroshi Masuoka – câştigătorul Dakar-ului din anii 2002-2003, iar co-pilotul său este francezul Pascal Maimon. Distanţa totală pe care o va parcurge echipajul timp de două zile însumează aproape 502 km.
Cei de la Mitsubishi au încredere în succes, pentru că noua maşină de raliuri deja s-a afirmat puternic în raliul asiatic Asia Cross-Country Rally (AXCR) care a avut loc în august, reuşind să ia victoria în categoria sa şi poziţia 20 în clasamentul general.
Succesul asiatic al noului Mitsubishi Outlander PHEV de raliuri îl puteţi urmări în video de mai jos.
PiataAuto.mdValeriu Bahnaru
0
2,324
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!