Toyota va dezvălui la Tokyo conceptele futuriste KIKAI şi FCV Plus
8 Octombrie 2015, 16:13
Pe lângă coupe-ul S-FR Concept, cei de la Toyota vor dezvălui la Tokyo alte două concepte unul extrem de futurist numit FCV Plus şi altul, care ne aduce aminte de un hot-rod clasic, numit KIKAI, ceea ce din japoneză înseamnă „maşină”.
Datorită zonei vitrate imense conceptul FCV Plus pare a fi un acvariu pe roţi.
În ciuda dimensiunilor compacte (3,800x1,750x1,540 mm)
habitaclul este extrem de
spaţios, adăpostind 4
pasageri, dintre care
2 copii.










Bancheta spate are o arhitectură originală, reprezentând o structură sigură acoperită cu plastic transparent. Spaţiul la interior a fost asigurat de propulsia electrică pe bază de celule de combustibil amplasată foarte ingenios – pachetul celulelor de combustibil se află între roţile faţă,
rezervorul de hidrogen este amplasat sub scaunele spate, iar motoarele electrice sunt integrate în fiecare roată.
Conform producătorului nipon, pachetul celulelor de combustibil poate fi utilizat la generarea electricităţii pentru locuinţele devastate de cataclismele naturale.
La rândul său, conceptul KIKAI, pare a fi un model retro cu tendinţe de hot-rod. Aspectul caraghios este accentuat de structura vizibilă în partea din faţă şi spate, în timp ce interiorul este acoperit de o cabină în forma unui „balon” care adăposteşte trei persoane – conducătorul pe mijloc, iar cei doi pasageri prin părţi în spate.
Chiar dacă este un concept, spre deosebire de FCV Plus, acesta nu utilizează o propulsie hibridă sau
electrică - central în spate este amplasat un propulsor pe benzină aspirat natural.
Privind mai atent arhitectura acestui concept caraghios, putem intui că acesta, de fapt, pune la treabă o platformă pentru un viitor model de producţie! Dar ce model de producţie poate fi acesta, vă veţi întreba?! Desigur, viitoarea Toyota MR-2! Chiar şi ampatamentul ne confirmă presupunerile – acesta este identic celui de pe generaţia precedentă MR2, constituind 2,450 mm! Acum imaginaţi-vă o decapotabilă dinamică deasupra acestui şasiu – salut rivalului lui Mazda MX-5!
PiataAuto.mdValeriu Bahnaru
0
1,918
GALERIE FOTO (18 IMAGINI)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!