BMW X5 Le Mans – monstrul de 700 CP care prevestea SUV-ul dinamic X5 M! (Video)
25 Noiembrie 2015, 17:44
Uneori producătorii auto creează concepte controversate, care reuşesc să genereze modele de producţie cel puţin la fel de controversate.
Acum un SUV dinamic este ceva obişnuit, marii producători având câte unul, ba chiar mai multe de acest gen în gama de modele. Cu 15 ani în urmă însă, acest lucru părea o nebunie curată. Apărut în 1999 SUV-ul bavarez BMW X5 deja stârnise multe
controverse, dar pentru a inspira fanii mărcii şi a le demonstra că X5 păstrează caracterul de Driver’s Car tipic modelelor bavareze, la Salonul Auto de la Geneva din anul 2000, cei de la BMW au prezentat un concept inedit numit X5 Le Mans.
Fiind construit pentru a celebra victoria glorioasă la cursa de 24 de ore de la Le Mans din 1999, BMW X5 Le Mans avea mai multe în comun cu celebrul maraton decât doar denumirea.
Cel mai important ingredient fiind propulsorul V12 de 6.0 litri care a
fost preluat direct de pe prototipul câştigător de la Le Mans, BMW V12 LMR! Acest monstru aspirat natural
dezvolta 700 CP la 5,400 rpm şi 720 Nm la 5,000 rpm şi era conectat la o cutie manuală în 6 trepte! Cu un astfel de potenţial, SUV-ul de 2,170 kg accelera de la 0 la 100 km/h în 4.6 secunde şi atingea viteza maximă de 311 km/h! Dar asta nu a fost cea mai mare nebunie! Germanii l-au aşezat
la volanul acestui SUV dement pe fostul pilot de Formula 1, Hans Joachim Stuck, care a scos un timp de 7 minute şi 50 de secunde pe legendarul Nurburgring Nordschleife, fiind la egal cu unul dintre cele mai rapide modele de producţie din acele timpuri - BMW M3 CSL E46!
Infernalul X5 Le Mans se deosebea prin bare de protecţie modificate, garda la sol coborâtă, capota cu priză imensă de aer, oglinzi preluate de la BMW M3 E46, jante de 20 de inch, sistemul de evacuare amplasat pe mijloc şi un interior spartan cu 4 scaune de tip scoică.
Anume acest vehicul a servit drept imbold pentru crearea versiunilor dinamice X5 M. Totuşi, prima generaţie nu a avut o versiune creată de divizia M, clienţii ne fiind pregătiţi pentru un astfel de „şoc”, în timp ce a doua şi mai nou, a treia generaţie, au primit versiunile dinamice X5 M, care şochează cu evoluţia faţă de predecesorul ideologic, X5 Le Mans.
Noua generaţie BMW X5 M are nevoie de doar 575 CP pentru a atinge prima sută de kilometri în 4.2 secunde, astfel fiind cu 0.4 secunde mai rapid decât X5 Le Mans. Tehnologiile noi şi cutia de viteze automată în 8 trepte au făcut acest lucru posibil, însă nimeni nu este în stare să-i ia brutalitatea modelului BMW X5 Le Mans! În video de mai jos îl puteţi vedea în acţiune!
PiataAuto.mdValeriu Bahnaru
0
2,561
GALERIE FOTO (7 IMAGINI)
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!