Mercedes-Benz pregăteşte două SUV-uri electrice – ELA şi ELC!
24 Noiembrie 2015, 13:58
Treptat fiecare producător auto va avea în gamă versiuni plug-in hybrid pentru fiecare model, dar şi versiuni electrice pentru unele din ele. O mare parte din factori, inclusiv scandalul celor de la Volkswagen, a determinat producătorii auto să investească mai mult în tehnologiile „verzi”.
Nici inventatorul automobilului, Mercedes-Benz, nu se lasă mai prejos, având în plan proiecte ambiţioase.
Conform germanilor de la AutoBild, producătorul german lucrează asupra două SUV-uri electrice care se vor numi ELA şi ELC!
Primul, modelul ELA va fi creat pe baza lui GLA şi va apărea pe piaţă în 2020. Modelul electric va fi inspirat din conceptele recente a celor de la Mercedes-Benz, adaptând calandrul luminiscent şi forme fluide.

Al doilea SUV electric, modelul ELC, va apărea mai devreme, în 2018 şi va avea în calitate de donor modelul GLC, platforma căruia va fi modificată. Propulsia electrică Daimler EVA (Electric Vehicle Architecture) a celor două modele electrice va avea unul sau două motoare electrice, cu puteri
sumare cuprinse între 100 CP (pentru ELA cu tracţiune faţă) şi 545 CP (pentru ELC cu tracţiune integrală). Autonomia modelelor va fi de cel puţin 400 kilometri, bateriile fiind integrate în podea. Preţul pentru modelul de bază, ELA, va fi de doar 40,000 de euro. Sună intrigant şi preţul nu este prea mare, însă până în anul 2020 atât, preţurile, cât şi tehnologiile vor fi diferite. Poate vom primi un preţ mai mic, dar o autonomie şi mai mare!

Notă: Mercedes-Benz GLC Coupe Concept pe imagini
PiataAuto.mdValeriu Bahnaru
0
2,189
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!