Euro NCAP testează noile Peugeot Traveller, Citroen Spacetourer şi Toyota Proace (Video)
16 Decembrie 2015, 15:53
Unul pentru toţi şi toţi pentru unul! Apăruţi relativ recent noii tripleţi Peugeot Traveller, Citroen Spacetourer şi Toyota Proace au şi reuşit să treacă cu succes testele Euro NCAP. Pentru că sunt modele identice cu mici diferenţe de design la partea frontală, a fost testat doar un model şi anume Peugeot Traveller, celelalte modele primind automat aceleaşi calificative.
Dar de ce atâta grabă cu testul modelelor care nici nu au reuşit să apară public la vreun salon auto (premiera va avea loc în Geneva în martie 2016)? Actualul test a fost realizat după categoria „vehiculelor grele”, în timp ce începând cu 2016 utilitarele vor fi testate după aceleaşi criterii ca şi autoturismele. Probabil din această cauză şi s-a grăbit testarea,
aceasta rezultând în calificativul maxim de 5 stele. În toate testele Peugeot Traveller a primit rezultate bune şi doar la impactul lateral cu stâlpul regiunea coastelor a avut o protecţie marginală. Protecţia copiilor de 1.5 şi 3 ani a fost la nivel bun, cu excepţia tensiunii în regiunea gâtului al manechinului copilului de 3 ani.
Pietonii sunt bine protejaţi de bara de protecţie faţă, dar capota şi pilonii frontali au avut regiuni cu protecţie slabă. Pentru sistemele de siguranţă utilitara a primit 78%, având standard sistemul de stabilitate, sistem de atenţionare pentru cuplarea centurilor şi limitator de viteză. Sistem de frânare autonomă nu este prezent, iar disponibilitatea acestuia va fi obligatorie pentru cele 5 stele începând cu anul 2016. Aici cei de la Peugeot, Citroen şi Toyota au trişat un pic, iar acum se pot lăuda cu 5 stele pentru noii tripleţi!
PiataAuto.mdValeriu Bahnaru
0
3,182
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!