GAS a creat un Mercedes-Benz unic numit Royale 600!
18 Decembrie 2015, 15:34
Pentru mai mulţi pasionaţi ai brandului Mercedes-Benz modelul 600 în caroseria W100 este considerat drept cea mai frumoasă şi luxoasă navă amiral din istoria producătorului german.
Designul monumental, liniile precise şi luxul suprem nu poate lăsa pe nimeni indiferent.
Dar cum va arăta modelul clasic produs în perioada anilor 1963-1981,
în zilele noastre fiind recreat cu tehnologiile moderne?
Cu această cerere un client a venit la atelierul american Galpin Auto Sports (GAS). Fără a sta pre mult pe gânduri s-a decis să fie luată drept donor actuala navă amiral Mercedes-Benz S 600 W222 care urma să primească un tratament retro şi un nou nume – Royale 600! Calandrul clasic a fost preluat practic fără schimbări de pe W100, blocurile optice verticale au fost mulate cu ajutorul farurilor preluate de la Mercedes-Benz SLS AMG, totul fiind încadrat în noua capotă, noile aripi şi bara de protecţie cu inserţii cromate care mimează barele duble ale lui W100.
Jantele, de asemenea, sunt inspirate din roţile legendarului W100. Detaliile de prisos aici se pot considera „branhiile” de pe capotă şi aripile faţă. Din video de mai jos, care a fost filmat în California, unde a apărut pentru prima dată această creaţie, putem vedea şi blocurile optice spate preluate de la acelaşi SLS AMG, dar şi forma acoperişuului şi uşilor spate modificate, pentru a se conforma stilului celebrului W100. Interiorul a rămas neschimbat, fiind identic cu cel
pe care îl găseşti într-un S-Class W222 obişnuit. Nici substratul tehnic nu a fost modificat, acesta având sub capotă un V12 Biturbo de 6.0 litri care livrează 530 CP şi 830 Nm. Astfel pe capacul acestui Royale 600 se regăseşte cifra “600” la fel ca şi pe clasicul Mercedes-Benz 600 W100. Logourile însă, au fost schimbate cu altele, pentru a nu avea probleme cu cei de la Mercedes-Benz. Cum vă pare creaţia celor de la GAS? Îi face omagiu legendarului W100, sau este prea grosolan şi lipsit de rafinament?
PiataAuto.mdValeriu Bahnaru
0
11,533
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!