Toyota GT86 a primit o versiune dedicată circuitelor - 86GRMN!
28 Decembrie 2015, 18:19
Odată cu lansarea sa, Toyota GT86
a prins bine la public revigorând pasiunea modelelor sport Toyota de
altă dată. Pentru a capta şi mai multă atenţie, producătorul nipon a participat în cursele Nurburgring 24 de ore unde în 2012 şi 2014 a fost campion în clasa sa!

La Tokyo Auto Salon care va avea loc în ianuarie cei de la Toyota vor aduce o
versiune de stradă inspirată din automobilele de curse, care a fost setată de către cei de la Gazoo Racing pentru circuite. Conform niponilor noua Toyota 86GRMN (Gazoo Racing Masters of Nürburgring), a fost născută pe Nurburgring deşi timpul de trecere pe legendarul circuit nu a fost dezvăluit.
La exterior 86GRMN se deosebeşte printr-un kit aerodinamic, care constă din spoiler faţă, ataşamente aerodinamice pentru praguri, eleron spate şi difuzor spate cu sistemul de evacuare amplasat central. Aspectul este finisat de jantele de 17 inch şi capota cu incizii de aer executată din fibră de carbon.
Coupe-ul vine cu o suspensie setată pentru circuite şi un sistem de frânare performant cu etriere în 6 pistoane pe puntea faţă.
În ceea ce priveşte propulsorul, acesta a primit 16 CP şi 12 Nm în plus, ridicând ştacheta la un total de 216 CP şi 217 Nm. Puterea nu este prea mare ca şi în cazul unui GT86 standard, dar având în vedere „cura de slăbire” datorită căreia 86-le a pierdut 45 de kilograme, performanţele trebuie să fie cu mult mai bune.
Vor fi create doar 100 de exemplare Toyota 86GRMN şi toate vor fi vândute în Japonia, la un preţ echivalent cu aproape 50 mii de euro.
PiataAuto.mdValeriu Bahnaru
0
2,181
GALERIE FOTO (10 IMAGINI)
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!