Un exemplar rar Mercedes-Benz E60 AMG W124 a fost modificat de Overdrive!
1 Decembrie 2015, 13:33
Mercedes-Benz în caroseria W124 este o operă de artă care niciodată nu îşi pierde statutul şi prezenţa, dar şi o piesă inginerească creată cu iscusinţă fiind rezistentă asemenea unui tanc.
Una dintre cele mai dorite ar fi modelul E500, dar există şi un alt apogeu – E60 AMG!
Produs doar în 126 de exemplare, acest model este extrem de rar şi valoros. Sub capotă sa se ascunde un V8 de 6.0 litri care dezvoltă 381 CP şi 580 Nm, suficient pentru a propulsa acest sedan de la 0 la 100 km/h în 5.4 secunde şi către viteza maximă de 250 km/h!
Este o adevărată legendă, dar şi legendele au nevoie de o restaurare, mai ales dacă vârsta acestora a sărit peste 20 de ani. Exemplarul din imagini este un Mercedes-Benz E60 AMG din anul 1993, care are doar 108,550 km la bord! Nu pare a fi mult, dar interiorul acestui exemplar a avut de suferit în toţi aceşti ani.
Atelierul bulgar Overdrive a decis să modifice acest exemplar E60 AMG! Astfel, interiorul a fost retapiţat cu piele neagră accentuată de cusături de culoare albă, iar podul şi pilonii au
fost căptuşiţi în Alcantara.
Inserţiile din lemn roşu au fost restaurate cu lac negru, având acum un aspect modern, dar tot-odată clasic. Pentru a nu ştirbi din imaginea clasică aici a fost instalat şi un sistem audio modern, dar, iarăşi, cu un aspect discret şi clasic.

Nici partea tehnică nu a fost dată
uitării, acest E60 AMG primind un sistem nou de frânare preluat de
la S55 AMG (W220), care a
necesitat schimbarea jantelor
AMG (OZ) de 17 inch pe
altele mai mari AMG (BBS)
de 18 inch preluate de la
roadster-ul SL55 AMG (R129)
primind şi o polisare
a obezilor.
Acum acest exemplar Mercedes-Benz E60 AMG W124 a fost readus la gloria de altă dată şi poate bucura proprietarul nu numai cu exteriorul imortalizat, dar şi cu interiorul somptuos!
PiataAuto.mdValeriu Bahnaru
1
5,745
GALERIE FOTO (16 IMAGINI)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!