Noul Chrysler Pacifica înlocuieşte vechiul Town & Country! (Video)
12 Ianuarie 2016, 17:33
Minivan-urile nu sunt un produs tocmai popular cum a fost, spre exemplu, în anii ’90 ai secolului trecut, sau la începutul anilor 2000, totul din cauza “nenorocitelor” SUV-uri care le-au „curmat viaţa” propunând acelaşi nivel de practicism combinat cu capacităţi sporite de trecere şi cu un design mult mai plăcut. În SUA însă, acest tip de caroserie mai este popular, totuşi şi acolo vedem o evidentă pondere a SUV-urilor.
Din această cauză, cei de la FCA, au decis să „ucidă” monovolumul Town & Country fuzionându-l cu un alt model, Pacifica scos din producţie în anul 2007, pentru ca în rezultat să obţină un singur model, care să le înlocuiască pe cele două din urmă, într-o măsură oarecare.
Noul monovolum care a debutat la Detroit s-a lăsat de denumirea banală Town & Country, mizând pe denumirea Pacifica, care caracterizează mai bine noul model având un caracter mult mai „pacific”, cu forme fluide şi plăcute inspirate din Chrysler 200, înlăturând brutalitatea predecesorilor săi.
Fiind mai scurtă, dar mai lată şi mai înaltă faţă de vechiul Chrysler Town & Country, noua Pacifica este cu 136 kg mai uşoară (1,964 kg) fiind construită pe o nouă platformă care promite şi un nivel excelent al confortului.
Interiorul dispune de un volum total de 5,663 litri, iar volumul maxim al portbagajului poate ajunge
până la 3,978 litri!
Interiorul oferă destul spaţiu pentru cei 7 ocupanţi, iar sistemul multimedia Uconnect vine cu un display de 8.4 inch. Opţional este disponibil şi un
sistem de divertisment pentru
pasagerii spate cu display-uri
de 10 inch.
Noul Chrysler Pacifica va fi disponibil cu două motorizări la alegere, una convenţională cu propulsor V6
pe benzină de 3.6 litri (287 CP şi 355 Nm) şi una hibridă care combină acelaşi V6, dar deforsat la 248 CP
(312 Nm) cu un motor electric şi un pachet de baterii de 16 kWh care va oferi o autonomie electrică de 48 km.
În regim hibrid Pacifica va consuma doar 2.9 l/100 km! Versiunea hibridă Chrysler Pacifica este şi primul monovolum hibrid din clasă.
PiataAuto.mdValeriu Bahnaru
1
2,683
GALERIE FOTO (36 IMAGINI)
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!