Ford F-150 Raptor a primit o versiune agresivă dedicată raliurilor!
3 Februarie 2016, 13:06
Nu este pentru prima data când Ford F-150 Raptor participă la raliuri. Acum însă, pentru raliul „2016 Best in the Desert” este pregătit şi noul F-150 Raptor care odată cu facelift-ul a primit
şi un nou propulsor V6 EcoBoost de 3.5 litri care dezvoltă 411 CP şi 587 Nm. Propulsorul versiunii dedicate
raliurilor prin deşert este identic celui al versiunii de producţie, cutia de viteze automată în 10 rapoarte fiind şi ea nemodificată.
Pregătit de către cei de la Foutz Motorsports, F-150 Raptor de raliu dispune de o suspensie de curse marca Fox Racing Shox cu amortizoare de 3 inch în diametru şi arcuri mai nalte şi mai rigide.
Pentru o tracţiune mai bună a fost instalat diferenţialul autoblocabil Torsen pentru axul faţă, iar cauciucurile standarde BFGoodrich All-Terrain KO2 au fost îmbrăcate pe jante Ford Performance de 17 inch cu fixare
specială al cauciucurilor. Toate aceste modificări îi permit să se urce pe stânci şi să se deplaseze rapid în peisajele deşertului.
Mai mult decât atât, F150 Raptor a primit o cuşcă de protecţie, scaune de curse MasterCraft cu centuri de siguranţă cu prindere în cinci puncte, rezervor de curse, o bară de protecţie faţă cu LED-uri integrate, sistem GPS şi o planşă de bord digitală pe partea pasagerului.
În rezultat Ford F-150 Raptor a devenit şi mai agresiv în versiunea de raliuri, iar cei de la Ford menţionează că aceasta dispune de ADN-ul pick-up-urilor preparate pentru cursele Baja.

Prima etapă din cele şase preconizate pentru sezonul din acest an al competiţiei „2016 Best in the Desert” va avea loc pe 4 februarie în Arizona.
PiataAuto.mdValeriu Bahnaru
1
2,530
GALERIE FOTO (16 IMAGINI)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!