Oficial: Toyota se dezice de brandul Scion!
3 Februarie 2016, 17:57
Brandul Scion a fost lansat în 2003 în SUA de către cei de la Toyota pentru a atrage publicului tânăr şi de al aduce în familia Toyota, care suferea de cea
mai mare medie de vârstă din industria auto. Acum însă, Toyota se axează şi pe modele dedicate tinerilor, iar rostul brandului Scion nu mai are sens.
Astfel, după 13 ani de existenţă, cei de la Toyota „ucid” brandul Scion, modelele căruia vor fi transformate în Toyote, ceea ce şi sunt, de fapt, cu excepţia recent lansatului iA care a fost bazat pe Mazda2 Sedan.
Sport-car-ul cu tracţiune spate Scion FR-S va fi redenumit în Toyota GT86 sau simplu, Toyota 86, cum este comercializat în Japonia, iar Scion iM
(cunoscut în Europa drept Toyota Auris), va fi redenumită în Toyota Corolla. Coupe-ul cu tracţiune faţă Scion tC, va avea o ultimă ediţie care
va pune punctul brandului Scion în luna august 2016 atunci când va fi scos din producţie. Astfel modelele Scion vor reveni la origini şi anume la brandul Toyota.
Conform niponilor, Scion a reuşit să-şi atingă scopul şi să atragă cât mai mulţi clienţi tineri - 70% din clienţi au fost noi în familia Toyota, iar 50% dintre toţi clienţii Scion au o vârstă de sub 35 de ani. Media de vârstă al modelului Scion tC este de 29 de ani, fiind cea mai mică medie din industria auto, în timp ce 70% din clienţii noilor modele iA şi iM au fost la achiziţia primului său automobil. Totuşi, Scion nu s-a impus drept un brand profitabil, în cei 13 ani de zile fiind vândute doar un pic peste un milion de automobile.
Un alt motiv pentru „uciderea brandului tânăr” ar fi dezinteresarea tinerilor din SUA în carnetul de conducere…


Actualii clienţii nu vor suferi din cauza dispariţiei brandului Scion şi în continuare vor fi deserviţi la centrele Toyota.
Se pare că a venit timpul pentru clienţii Scion să-şi schimbe logourile din Scion în Toyota.
PiataAuto.mdValeriu Bahnaru
1
1,825
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!