Primul exemplar Acura/Honda NSX a fost vândut cu 1.2 milioane de dolari!
1 Februarie 2016, 12:01
Producătorii auto din SUA au un obicei interesant - să vândă primul exemplar de producţie al unui nou model la
licitaţie. Acest obicei l-au preluat şi cei de la Acura – divizia de lux al celor de la Honda. Evident, că un succes pe
măsură la licitaţie poate să-l genereze doar un model cu totul special. Cu siguranţă Acura/Honda NSX este un model care merită atenţie.
Deşi mai mulţi criticau modelul nipon vizavi de preţul de start exagerat, care porneşte de la 156,000 de dolari, primul exemplar de producţie cu numărul VIN001 a fost vândut recent la casa de licitaţii Barrett-Jackson cu 1.2 milioane de dolari! Acum preţul de start nu pare aşa de mare, nu?!
Oferta câştigătoare a fost din partea proprietarului unei echipe de NASCAR, Rick Hendrick, care se pare că colecţionează automobile cu numărul VIN001 vândute la licitaţii, printre care Chevrolet Camaro din 2010, Chevrolet Camaro Convertible din 2011, Corvette din 2014, Corvette Convertible din 2015, iar acum şi Acura NSX din 2016. NSX-ul cu numărul VIN001 va fi expus la muzeul din Charlotte, Carolina de Nord. Ceilalţi vor trebui să aştepte, cel puţin o lună de zile pentru a plasa comanda pentru noul NSX.
Toţi banii ridicaţi la licitaţie vor fi împărţiţi în egală măsură între două fondaţii - Pediatric Brain Tumor Foundation, care cercetează tumorile cerebrale la copii şi Zac Browns Camp Souther Ground, care oferă o educaţie, nutriţie şi viaţă sănătoasă copiilor nevoiaşi cu vârste cuprinse între 7 şi 17 ani.
Reamintim că Acura/Honda NSX este un super-car hibrid dotat cu trei motoare electrice şi un benzinar turboaspirat de 3.5 litri V6 Twin Turbo.
Puterea cumulată al sistemului hibrid este de 573 CP, iar viteza maximă pe care o poate dezvolta NSX este de 308 km/h.
PiataAuto.mdValeriu Bahnaru
1
2,440
GALERIE FOTO (5 IMAGINI)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!