SUV-urile au devenit cele mai vândute automobile în Europa!
3 Februarie 2016, 10:44
Se pare că popularitatea SUV-urilor este de neoprit! Nu numai în Moldova SUV-urile au devenit cele mai populare automobile în 2015, dar şi în Europa! Conform statisticilor pentru anul 2015 realizate de Jato Dynamics, pentru prima dată SUV-urile sunt cele mai vândute automobile din Europa, depăşind hatchback-urile îndrăgite de europeni. Se pare că e o tendinţă globală, iar SUV-urile au început a cuceri lumea întreagă!
În 2015 în Europa au fost vândute 3.2 milioane de SUV-uri - o creştere de 24% faţă de anul 2014. Cota de piaţă a SUV-urilor a crescut şi ea, de la 19.8% în 2014 la 22.5% în 2015, devansând modelele sub-compacte care au coborât pe a doua poziţie cu 22% la activ, fiind urmate de modelele compacte (20.6%).
Pentru cota de piaţă crescută a SUV-urilor au contribuit SUV-urile mici, pe seama cărora revin 38% din vânzările SUV-urilor în 2015. Pentru prima dată SUV-urile mici au depăşit un milion de unităţi vândute în Europa cu un total de 1.2 milioane de exemplare (+38% faţă de 2014). Primul loc din segmentul SUV-urilor mici l-a ocupat Renault Captur.
Totuşi, SUV-urile mici sunt în urma SUV-urilor compacte care au înregistrat o cifră de vânzări de 1.28 milioane de exemplare, primul loc revenindu-i lui Nissan Qashqai. SUV-urile din segmentul mediu au fost
vândute într-un număr de 470,400 unităţi, pe primul loc din segment clasându-se Volvo XC60. SUV-urile mari au fost vândute într-un număr de 243,000 unităţi, liderul segmentului fiind BMW X5.
Lider în segmentul SUV-urilor după branduri rămâne a fi Nissan, cu 376,000 exemplare vândute şi o cotă de piaţă de 11.8%. Renault menţine locul secund, apropiindu-se din ce în ce mai mult de cei de la Nissan datorită introducerii modelului Kadjar.
Creşterea segmentului SUV-urilor a constituit peste 40% în Portugalia,
Spania, Danemarca, Croaţia şi Grecia, în timp ce Marea Britanie fiind piaţa cu
cele mai multe SUV-uri vândute - 630,400 de exemplare.
Pe al doilea loc după SUV-uri vine segmentul sub-compactelor cu o creştere de 5.8% faţă de 2014, primul loc din segment fiind ocupat de Ford Fiesta. Pe locul trei vine segmentul modelelor compacte care a crescut cu aceleaşi 5.8%, unde cel mai vândut a fost Volkswagen Golf. Doar segmentul
monovolum-urilor, răpus de invazia SUV-urilor, a simţit o scădere de 1.8% faţă de anul 2014, cel mai mare declin fiind înregistrat în Marea Britanie (-17%). Datorită noului Volkswagen Passat şi vânzărilor record al modelului Mercedes-Benz C-Class, sedan-urile au simţit o creştere de
12.8%, fiind mai populare decât modelele din segmentul super-mini!

Mai jos puteţi vedea tabelul cu topul celor mai vândute automobile pe segmente în Europa.
PiataAuto.mdValeriu Bahnaru
2
2,913
GALERIE FOTO (4 IMAGINI)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!