Vehicule autonome Jaguar Land Rover vor „mima” condusul oamenilor!
2 Februarie 2016, 17:29
Mai mulţi producători auto lucrează asupra automobilelor autonome indicându-le diferite restricţii, cum ar fi să conducă între marcajele rutiere,
să păstreze distanţa sigură dintre automobile sau să respecte limitele de viteză. Dar, de obicei, oamenii nu conduc astfel! Nu este ceva automatizat, ceva robotic în condusul
oamenilor, iar acest lucru îl doresc să-l implementeze cei de la Jaguar Land Rover în viitoarele automobile autonome. Britanicii vor investi într-un proiect de multe milioane de lire sterline, care va fi susţinut şi de guvernul Britanic.
Acest proiect se va focusa pe conducătorii auto mai mult decât oricând. Automobilele speciale Jaguar Land Rover vor fi dotate cu sisteme şi camere video care vor urmări cum reacţionează conducătorii auto în diferite situaţii din lumea reală, pentru a crea un sistem de condus autonom avansat care va „mima” condusul oamenilor! Sperăm că deprinderile preluate de la oameni vor fi doar dintre cele bune… Astfel, regimul condusului autonom va conduce maşina asemenea unui om, ceea ce va spori încrederea din partea conducătorului. Într-un cuvânt, britanicii doresc să facă sistemul autonom mai „uman” şi mai puţin robotic, ceea ce va juca un rol crucial în percepţia acestuia de către conducători, care vor fi mai relaxaţi şi confidenţi la activarea regimului autonom.

O abordare similară în “dresarea” sistemului de condus autonom a adaptat-o şi un hacker de 26 de ani din SUA, despre care v-am vorbit la sfârşitul anului trecut. Se pare că calea pe care a luat-o acesta este una corectă!
PiataAuto.mdValeriu Bahnaru
0
1,849
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!