GENEVA 2016 LIVE: Mazda RX-VISION – viitorul sport-car cu motor rotativ al producătorului nipon!
2 Martie 2016, 18:16
Debutat inițial la Salonul Auto de la Tokyo, conceptul Mazda RX-VISION a reușit să obțină titlul celui mai frumos concept al anului.
Și pe bună dreptate! Aici, în Geneva, unde a fost dezvăluit în premieră europeană, noul RX-VISION arată spectaculos! Proporțiile sunt de-a dreptul dramatice! Posteriorul este scurt, capota lungă, acoperișul jos, iar roțile foarte mari comparativ cu caroseria! În toate liniile şi formele se resimte spiritul ultimului RX-7 (FD3S), chiar şi în blocurile optice spate şi cele faţă, care aduc aminte de farurile pliabile. Conform celor de la Mazda, noul RX-VISION va reînvia spiritul sport-car-urilor Mazda cu motoare rotative, tracțiune spate și greutate mică.
Într-o discuție cu reprezentanții Mazda care a avut loc cu un an în urmă am aflat că viitorul spot-car va avea tracțiune spate, cutie de viteze manuală și, cel mai important, propulsor rotativ Wankel turboaspirat! Nici urmă de hibridizare de care s-au învrednicit cei de la Honda reînviind modelul NSX și cei de la Nissan, care au promis sistem hibrid pentru viitorul GT-R. Bucură faptul că viitoarea
Mazda RX va fi un sport-car
pur sânge autentic care
se va focusa asupra
plăcerii condusului
fără a interveni cu
chestii inutile și
grele gen propulsie hibridă. Ardem de nerăbdare să vedem versiunea de producție!
PiataAuto.mdRedacţia PiataAuto.md, LIVE din Geneva
0
2,306
GALERIE FOTO (4 IMAGINI)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!