Iată cum vor arăta maşinile din cursele autonome între roboţi Roborace! (Video)
31 Martie 2016, 17:26
Ceva mai devreme vă anunţam despre primul campionat din istorie în care vor participa maşini de curse fără piloţi. Campionatul Roborace va debuta în sezonul 2016 sau 2017 pentru a susţine campionatul bolizilor electrici Formula E, pe baza cărora şi vor fi construite maşinile de curse Roborace. Acum avem şi primele imagini şi un video de teasing în care ne este arătat bolidul Roborace.
Fiind proiectat de renumitul designer Daniel Simon, care este cunoscut prin proiectele sale futuriste, care au apărut inclusiv în peliculele TRON: Legacy şi Obvilion, bolidul Roborace are un aspect de-a dreptul spectaculos amintind de o navă spaţială care va „zbura” pe circuitele de curse. Un aspect definitoriu al acestuia este lipsa cockpit-ului. Deci nu vom avea un pilot la volan. Bolizii Roborace vor fi ghidaţi
de sistemul autonom care va conduce la limită pe circuit cu viteze de 300 km/h. În fiecare cursă Roborace vor participa mai mulţi bolizi robotici ceea ce va fi extrem de interesant, pentru că inteligenţa artificială va trebui să ia decizii rapide şi corecte pentru a vira, accelera, frâna şi de a nu provoca accidente atunci când se va afla pe circuit împreună cu semenii săi cu care va avea conectivitate. Maşinile vor fi identice, însă echipele vor putea modifica/seta sistemul de control al acestora.
Campionatul RoboRace va ajuta la dezvoltarea tehnologiilor automobilelor autonome ale viitorului. Iniţiatorii în frunte cu CEO, Denis Sverdlov, consideră că viitorul este după inteligenţa artificială, propulsia electrică şi conectivitate între vehicule, iar acest campionat întruchipează acel viitor, probabil, nu foarte îndepărtat!

Cum vă pare Roborace? Veţi urmări cursele Roborace chiar dacă va trebui să ţineţi cu o maşinărie ghidată de inteligenţă artificială şi nu de un pilot real de curse?
PiataAuto.mdValeriu Bahnaru
0
2,541
GALERIE FOTO (2 IMAGINI)
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!