Porsche va apăra titlul de campion cu noul prototip de curse 919 Hybrid!
23 Martie 2016, 15:53
Cei de la Porsche au întrerupt șirul de ani de dominanță a celor de la Audi în cursele de anduranță, inclusiv victoriile rivalilor de concern în prestigioasa cursă de 24 de ore de la Le Mans.
Pentru a apăra titlul de campion obținut în 2015, cei de la Porsche au creat o nouă evoluție al prototipului de curse 919 Hybrid, cu care germanii vor concura în campionatul de anduranță WEC și cursa de 24 de ore de la Le Mans.
Pentru sezonul 2016 Porsche a fost unicul participant care a ales cea mai mare clasă de 8 mega jouli, conform regulamentului căreia prototipul nu trebuie să consume mai mult de 4.31 litri de combustibil pe turul de 13.629 km al circuitului de la Sarthe pe care
are loc cursa de 24 de ore de la Le Mans. Pentru a se adapta regulamentului care impune restricții mai drastice privind consumul de combustibil, cei de la Porsche au revizuit aerodinamica lui 919 Hybrid, creând mai multe versiuni ale
elementelor aerodinamice pentru fiecare circuit în parte din calendarul WEC.

Puterea propulsorului cu ardere internă de 2.0 litri V4 turbo a fost redusă la o cifră care este acum sub 500 CP, chiar și așa sistemul hibrid oferă un total de aproximativ 900 CP.
Prototipul în continuare utilizează cutie de viteze secvențială în 7 trepte și două sisteme de recuperare a energiei, unul de la frânare de tip KERS și altul care recuperează
energia gazelor de evacuare, pentru a o stoca în bateriile litiu-ion. Ambele sisteme de recuperare generează peste 400 CP.
Conform celor de la Porsche timpii pe circuitul de la Sarthe vor fi mai slabi cu 4 secunde pe cerc, din cauza restricțiilor impuse de noul regulament. Suspensia spate, de asemenea, a fost revizuită, iar puntea spate schimbată
în totalitate pe una nouă pentru o stabilitate mai bună. Tehnologiile de care dispune prototipului de curse Porsche 919 Hybrid vor fi implementate într-un viitor super-car Porsche de producție.
Testele oficiale încep în două zile, iar prima cursă din campionatul WEC, 6 ore de la Silverstone, va avea loc pe 17 aprilie.
PiataAuto.mdValeriu Bahnaru
0
2,055
GALERIE FOTO (12 IMAGINI)
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!