Acura celebrează 30 de ani de existență (Video)
29 Aprilie 2016, 09:03
Brandul de lux Acura al celor de la Honda, a fost lansat special pentru piața nord-americană exact cu 30 de
ani în urmă, în 1986 cu sloganul “Automobilele create cu precizie”. Prima mașină lansată de noul brand în America a fost modelul Acura Legend.
Mai apoi a apărut modelul compact Integra, iar cu câțiva ani mai târziu, în 1990 legendarul NSX și modelul Vigor în 1991.
Toate modelele vândute sub brandul Acura fiind modele Honda destinate pieței Japoniei. Chiar și așa Acura
avea succes în 1990 fiind vândute 138,000 de automobile în America, ceea ce depășea cu mult rezultatele
brandurilor Mercedes-Benz (78,000 de unități), BMW și Lexus – câte 64,000 de automobile vândute.
Totuși, de-a lungul anilor ’90 ai secolului trecut vânzările brandului Acura au scăzut din cauza crizei prin
care trecea Honda și din lipsa modelelor competitive, dar acesta a putut să-și facă reputație printre publicul tânăr căruia îi plăcea să
modifice mașinile. În timpul de față Acura este unicul brand premium cu cel mai tânăr grup de clienți cu vârste cuprinse între 18 și 34 de ani.
Pentru a promova brandul în America cei de la Acura au început să participe în curse, inițial în calitate de parteneri și furnizori de propulsoare V6 preluate de la NSX pentru echipa Comptech
Racing. Acest pas a fost unul de succes, prototipul de curse Camel Lights Spice fiind liderul campionatului prototipurilor din cadrul IMSA GT în anii 1991, 1992 și 1993. După schimbarea
regulamentului, din 1996 cei de la Acura participă cu modelul NSX în campionatul SCCA World Challenge obținând titlul în două categorii cu NSX și Integra în anul 1997.
La începutul anilor 2000 Acura a simțit o revigorare cu introducerea sedanului TL și SUV-ului MDX. La moment cei de la Acura au în gamă mai multe modele care nu mai sunt identice la exterior cu modelele Honda, ca la începuturi, acestea fiind ILX, TLX, RLX, RDX, MDX și ZDX.
În 2015 a fost lansat și noul NSX – unul dintre cele mai așteptate modele ale brandului. Spiritul tânăr Acura este promovat în noul spot dedicat jubileului de 30 de ani pe care îl puteți urmări mai jos.
PiataAuto.mdValeriu Bahnaru
0
2,686
GALERIE FOTO (20 IMAGINI)
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!