Amenzile pentru încălcarea regulilor de circulaţie ar putea creşte simţitor
20 Aprilie 2016, 13:09
Ministerul Justiţiei propune un nou proiect de lege, conform căruia unitatea convenţională nu va mai fi egală cu 20 de lei, precum este astăzi, dar va constitui 1% din salariul mediu pe economia ţării. Având în vedere că salariu mediu, conform autorităţilor, constituie la moment 5,050 de lei, unitatea convenţională va ajunge la 50.5 lei. Astfel, unitatea convenţională nu va mai fi fixă, dar va varia în raport cu nivelul salariului mediu pe
economia ţării, deci va putea creşte sau scădea. Deşi pare a fi mare, conform ministrului justiţiei, acei 20 de lei ai unităţii convenţionale raportaţi la rata inflaţiei ar trebui să ajungă astăzi la cifra de 86 de lei. Scopul noului proiect de lege care vizează majorarea tuturor amenzilor, este de a „reeduca populaţia şi nu de a suplini bugetul de stat”. În rezultat vom putea primi amenzi pentru încălcările regulilor de circulaţie de câteva ori mai mari.
Spre exemplu, amenda pentru traversarea la culoarea roşie a semaforului ar putea creşte de la 500-600 lei la 1,260-1,500 lei în caz dacă vor fi aplicate aceleaşi 25-30 unităţi convenţionale pentru această încălcare.
PiataAuto.mdValeriu Bahnaru
0
2,728
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!