Aston Martin va crea cel mai rapid hyper-car din lume care va umili până şi bolizii de Formula 1!
4 Aprilie 2016, 11:02
Cei de la Aston Martin doresc să urce în top cu cel mai rapid hyper-car din lume cunoscut sub nume de cod „AM-RB 001” unde AM vine de la Aston Martin, iar RB de la Red Bull Racing cei din urmă fiind parteneri principali în realizarea acestui proiect. La moment ne este prezentată o schiţă care ne arată o siluetă al unui hyper-car cu propulsorul amplasat pe centru după scaunele conducătorului şi pasagerului şi o formă extrem de aerodinamică, care aduce aminte de conceptele Aston Martin DP-100 Vision Gran Turismo (2014) şi Maserati Birdcage 75th (2005). Proiectul AM-RB 001 va
fi realizat prin implementarea know-how-ului echipei de Formula 1
- Red Bull Racing, iar ultimele retuşuri şi producerea va fi realizată de către cei de la Aston Martin Special Operations care au creat hyper-car-ul Vulcan destinat circuitelor de curse.

Conform celor de la Aston Martin, viitorul hyper-car va umili nu doar concurenţi precum Bugatti Chiron, dar şi bolizii actuali de Formula 1! Britanicii sunt siguri că AM-RB 001 va fi mai rapid decât un bolid de Formula 1 pe circuitul britanic de la Silverstone! Pentru a realiza acest lucru AM-RB 001 va trebui să fie foarte flexibil la condiţiile de drum, având nevoie de un şasiu adaptiv care să-i reducă la minimum garda la sol şi un kit
aerodinamic activ care să-i ofere o forţă de apăsare enormă pe circuite şi un coeficient aerodinamic redus pentru a atinge viteze de peste 400 km/h. Cauciucurile vor juca un rol nu mai puţin important în oferirea performanţelor năucitoare atât pe circuit, cât şi pe drumurile publice.

Hyper-car-ul Aston Martin AM-RB 001 va intra în producţie începând cu anul 2018 şi va fi construit într-un număr de mai puţin de 100 de exemplare, fiecare având un preţ de peste 3.1 milioane de euro.
PiataAuto.mdValeriu Bahnaru
1
2,018
GALERIE FOTO (1 IMAGINI)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!