AutoVAZ introduce cel mai rapid model de producţie – Lada Kalina NFR!
6 Aprilie 2016, 12:05
Cei de la AutoVAZ au concentrat toată experienţa acumulată din participarea în campionatul mondial de turisme WTCC, pentru a crea cel mai rapid model de producţie - Lada Kalina NFR.
Prezentată încă anul trecut, doar acum Kalina NFR poate fi procurată în Rusia contra unei sume de 720,000 ruble sau aproximativ 9,200 euro. Ce oferă cea mai rapidă Lada la un astfel de preţ?
Lada Kalina NFR se deosebeşte printr-un aspect agresiv, cu barele de protecţie modificate, capota cu prize de aer, praguri masive, spoiler pe acoperiş şi jante de 17 inch „încălţate” în cauciucuri cu dimensiunea 205/40 R17.
La interior Kalina NFR a primit volan sport, scaune anatomice căptuşite în piele şi Alcantara (opţiune) şi un sistem multimedia cu display tactil de 7 inch. Şi cum stă Kalina NFR cu partea tehnică?
Suspensia a fost revizuită în totalitate, cea din faţă fiind radical diferită de cea al modelului Kalina obişnuit.
Sistemul de frânare a primit discuri de frână pe ambele axe, iar sub capotă s-a adăpostit un propulsor aspirat natural de 1.6 litri care dezvoltă, atenţie, 136 CP şi 154 Nm!… Da, este o putere comparabilă cu Golf GTI Mk2, produs aproape 30 de ani în urmă… Şi care sunt performanţele cu „atâta” putere sub capotă?
Nu vă aşteptaţi la prea multe – 9.2 secunde până la prima sută de kilometri şi o viteză maximă de „tocmai” 203 km/h. Nu e rău pentru un hatchback cu o greutate de 1,215 kg cuplat la o transmisie manuală în 5 trepte, dar nici suficient pentru a
rivaliza cu concurenţii care prind prima sută de kilometri cu câteva secunde mai rapid. Consumul mediu de combustibil indicat de producător este de 8.4 l/100 km.
PiataAuto.mdValeriu Bahnaru
1
2,331
GALERIE FOTO (5 IMAGINI)
COMENTARII (1)
Valeriu
Chişinău
la 6 Aprilie 2016 - 15:16
136 cai si 154 Nm!!! Oare cum de au depasit numarul de cai cu Nm??? Este incredibil!!!)))))))
0
0
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!