Automobilele din Transnistria vor fi înmatriculate în Moldova
19 Aprilie 2016, 15:37
La sfârşitul lui august 2015, autorităţile au interzis posesorilor automobilelor
cu numere transnistriene traversarea graniţelor cu Ucraina şi România, motivând că astfel se respectă
normele internaţionale. Această
noutate nu i-a mulţumit pe posesorii automobilelor cu numere transnistriene şi nici autorităţile din Tiraspol. Se pare că prim-ministrul Moldovei, Pavel Filip, a găsit soluţia - înmatricularea vehiculelor transnistriene
în Moldova! Despre aceasta prim-ministrul Pavel Filip a vorbit în timpul întrevederii cu Simon McDonald, Subsecretar Permanent şi Şef al Serviciului Diplomatic în cadrul Ministerului Afacerilor Externe al Marii Britanii.
Astfel, în 2016, pe lângă recunoaşterea diplomelor de studii eliberate de instituţiile de învățământ din stânga Nistrului şi asigurarea interconexiunii reţelelor de telefonie fixă, se prevede şi înmatricularea automobilelor din regiunea transnistreană a Republicii Moldova pentru a permite circulaţia internaţională a acestora.
Totuşi, în acest context apar mai multe întrebări. Cum va avea loc procedura înmatriculării automobilele din stânga Nistrului, vor trebui acestea vămuite, un pas la care nimeni nu ar recurge, sau doar vor primi plăcuţe de înmatriculare şi paşaportul tehnic, ceea ce nu va bate mult la buzunar?
PiataAuto.mdValeriu Bahnaru
1
4,271
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!