Germanii au integrat semaforul în carosabil pentru „generaţia dependentă de smartphone-uri”! (Video)
28 Aprilie 2016, 17:30
Deşi mai mulţi sunt de părere că în accidentele cu implicarea pietonilor unicul vinovat este conducătorul auto, în unele cazuri vina o poartă chiar pietonii, care traversează strada neregulamentar, în locuri interzise sau la semnale interzise, ba chiar nu sunt atenţi nici atunci când traversează strada pe trecerea de pietoni. Cu dezvoltarea tehnologiilor telefoanelor mobile „s-a născut” şi o anumită „generaţie dependentă de smartphone-uri” care nu-şi iau ochii de la dispozitivele mobile nici atunci când traversează strada, riscând să ajungă sub roţile vehiculelor.
Pentru a atenţiona pe cei ce stau cu nasul în telefon despre pericolul care îi paşte, autorităţile oraşului Augsburg, Germania, au instalat semafoare chiar pe carosabil, pentru a fi observate şi de către cei care stau cu ochii în jos, privind în telefonul mobil! Semafoarele reprezintă mai multe lumini LED integrate în carosabil pe ambele părţi în apropierea trotuarului şi iluminează cu roşu sau verde, dublând semafoarele obişnuite.
Aceste semafoare nu au cum să treacă neobservate de vederea periferică ai utilizatorilor de smartphone-uri. Astfel autorităţile germane tind să reducă accidentele cu implicarea pietonilor care sunt distraşi de telefoanele mobile. Dar ce fac autorităţile din Moldova pentru siguranţa pietonilor?!
PiataAuto.mdValeriu Bahnaru
0
2,875
GALERIE VIDEO (2 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!