IIHS a acordat premiul Top Safety Pick+ pentru Toyota Prius, KIA Optima, Infiniti QX60 şi Nissan Sentra (Video)
6 Aprilie 2016, 17:24
Institutul American de Siguranţă (IIHS) a acordat cel mai mare premiu pentru siguranţa modelelor Toyota Prius, KIA Optima, Infiniti QX60 şi Nissan Sentra. Distincţia Top Safety Pick+ este oferită automobilelor care au trecut toate cele cinci teste de siguranţă cu rezultate bune, inclusiv impactul sever cu o acoperire de 25% ai părţii frontale la o viteză de 50 km/h, dar şi în testul sistemelor de frânare autonomă la viteze de 12 mile pe oră (20 km/h) şi 25 mile pe oră (40 km/h).
Precedenta generaţie KIA Optima a primit rezultate bune în toate testele în afară de cel cu o acoperire de 25% ai părţii frontale, iar noua generaţie Optima a reuşit să claseze şi aici puncte maxime adăugând la distincţie şi plusul magic (Top Safety Pick+). Acelaşi progres l-au făcut şi cei de la Toyota cu noua generaţie Prius, care a devenit mai sigură decât predecesoarea sa.
Ceea ce ţine de modelele Infiniti QX60 şi Nissan Sentra, acestea au primit calificative similare (bune) comparative cu modelele de până la facelift şi s-au învrednicit de titlul Top Safety Pick+ primind şi menţiune pentru sistemele de frânare autonomă care au fost adăugate pe modelele de după facelift şi fără de care distincţia Top Safety Pick+ nu mai poate fi primită începând cu anul 2016.
PiataAuto.mdValeriu Bahnaru
1
1,943
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!