Shell a creat un concept care consumă doar 2.64 l/100 km! (Video)
22 Aprilie 2016, 09:52
Compania Shell a dezvăluit un concept al unui automobil compact pentru oraşele aglomerate care este focusat către eficienţă maximă. Chiar dacă nu are un design pe placul tuturor, Shell Concept Car este destul de simpatic şi cel mai important, eficient. Conceptul nu dispune de portiere, accesul în habitaclu fiind realizat prin deschiderea a unei părţi ai caroseriei cu tot cu parbriz şi o parte din acoperiş.
La interior sunt trei locuri, conducătorul fiind poziţionat pe centru, iar cei doi pasageri prin părţi şi în spate, precum în McLaren F1. Asocierea nu este întâmplătoare, pentru că asupra conceptului a lucrat însăşi Gordon
Murray, care a şi participat la crearea lui McLaren F1. Până şi caroseria este realizată din fibră de carbon exact ca pe McLaren F1. Dimensiunile sunt foarte compacte, conceptul având o lungime de 2.5 metri, o lăţime de 1.35
metri şi o înălţime de 1.6 metri. Pentru a îmbunătăţi coeficientul aerodinamic care constituie 0.297, roţile au fost astupate, iar cele din spate au primit aripi care le acoperă parţial, în timp ce oglinzile retrovizoare au fost înlocuite cu camere.
Având o greutate de 550 kg şi un propulsor compact în 3 cilindri pe benzină, în testele de eficienţă pe drumurile publice şi nu în laborator, conceptul a arătat o eficienţă de invidiat consumând doar 2.64 l/100 km
şi având emisii mai joase decât cele ale automobilelor convenţionale dotate cu propulsor pe benzină şi chiar decât a hibrizilor!
Aceste rezultate au fost obţinute şi datorită utilizării uleiurilor Shell bazate pe producţia premium Shell Helix Ultra with PurePlus Technology.
Aţi conduce un astfel de automobil doar pentru a obţine o eficienţă impresionantă riscând să fiţi considerat clovn la volanul acestuia?!
PiataAuto.mdValeriu Bahnaru
0
2,018
GALERIE FOTO (7 IMAGINI)
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!