Opel, Mercedes-Benz, Volkswagen, Audi şi Porsche recheamă 630,000 de vehicule din cauza emisiilor
26 Aprilie 2016, 16:06
Deşi autorităţile germane au concluzionat că doar Volkswagen a trişat cu emisiile, se pare că propulsoarele diesel şi fără „sistem de trişare” sunt mult mai nocive decât spun producătorii. După o serie de teste, autorităţile germane au impus rechemarea a circa 630,000 de automobile vândute pe teritoriul Germaniei, printre care modele nu doar din cadrul grupului Volkswagen (Audi, Porsche şi Volkswagen), dar şi modele Opel şi Mercedes-Benz! Problema legată de emisii este diferită de cea apărută în scandalul Volkswagen, de fapt, este o lacună în legislaţie, cu ajutorul căreia producătorii îşi permiteau să trişeze cu emisiile.

Conform germanilor, BMW nu face parte din acest recall deoarece a investit mai devreme în tehnologiile propulsoarelor diesel, ceea ce le face eficiente şi „curate”.

Între timp, autorităţile britanice au testat 37 de automobile de la 20 producători auto, pentru a afla dacă diesel-urile moderne, dar şi celea mai vechi, sunt cu adevărat „curate”. Fiind testate în laborator şi în viaţa reală la temperaturi joase şi ridicate, ministerul transporturilor din Marea Britanie a
depistat cum funcţionează sistemul de trişare al emisiilor pe modelele din cadrul grupului Volkswagen şi cât de mari sunt emisiile de NOx pe toate modelele testate. Cel mai bun rezultat a avut emisii de trei ori mai mari decât cele legale, iar cele mai rele rezultate pentru vehicule diesel Euro 5 şi Euro 6, le-au avut Opel/Vauxhall Insignia (de 10 ori peste limita admisibilă) şi
Peugeot 3008 (de 14 ori peste limita admisibilă). Mai mult decât atât, practic toate modelele testate au indicat emisii cu câteva ori mai mari decât cele înregistrate în laborator. Se pare că viabilitatea propulsoarelor diesel, din punct de vedere ecologic, este pusă în mare pericol.
PiataAuto.mdValeriu Bahnaru
0
2,854
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!