Volkswagen va cumpăra înapoi 482,000 de automobile afectate de scandalul emisiilor în SUA!
22 Aprilie 2016, 10:30
Cei de la Volkswagen au ajuns la un compromis cu autorităţile americane în problema remedierii consecinţelor legate de sistemul de trişare a emisiilor care a fost depistat pe aproape 500,000 de automobile Audi şi Volkswagen vândute pe teritoriul SUA începând cu anul 2009. Cei de la Volkswagen vor cumpăra înapoi automobilele afectate, printre care modele precum Volkswagen Golf, Jetta
şi Audi A3, dotate cu propulsoare diesel 2.0 TDI din seria EA189 sau vor oferi posesorilor posibilitatea remedierii problemei automobilelor, pentru ca acestea să se conforme normelor ecologice.

Indiferent de ceea ce vor alege, proprietarii automobilelor afectate vor primi şi o recompensă, care conform unor surse constituie în jur de 5,000 de
dolari. Totalul recompenselor va
ajunge la câteva miliarde de dolari,
iar remedierea acestei probleme le va costa pe cei de la Volkswagen peste 10 miliarde de dolari. Interesant este că modelele afectate care sunt dotate cu dieselul 3.0 TDI (în jur de 80,000 de unităţi), printre care Porsche Cayenne şi Audi Q7, nu vor fi cumpărate înapoi de către gigantul german unica opţiune fiind repararea acestora şi oferirea recompensei.
Ceea ce ţine de cele aproape 11 milioane de vehicule afectate în restul lumii, cei de la Volkswagen au rechemat 90,000 de automobile Audi A4, A5, Q5 şi Seat Exeo în Germania, iar 8,500 de exemplare Volkswagen Amarok deja au fost rechemate, iar problemele acestora remediate.
Totuşi, în jur de 160,000 de exemplare Volkswagen Passat şi Skoda Superb nu şi-au primit „remediul” pentru că acesta afecta consumul, care creştea după reparaţii. În curând va începe campania de rechemare pentru 8.5 milioane de vehicule Volkswagen, Audi, Skoda şi Seat dotate cu propulsoarele diesel afectate 2.0 TDI, 1.6 TDI şi 1.2 TDI, care vor necesita doar o reprogramare al unităţii de control al propulsorului care va dura doar 30 de minute. Propulsorul 1.6 TDI însă, va avea nevoie şi de instalarea adiţională al unui tub din plastic pentru sistemul de admisie.
PiataAuto.mdValeriu Bahnaru
0
2,210
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!