Automobilele autonome Audi conduc precum o fac oamenii! (Video)
16 Mai 2016, 10:16
Cei de la Audi au dezvăluit o nouă versiune avansată al sistemului de condus autonom pe prototipul Audi A7 piloted driving concept “Jack”. Acum “Jack” poate mima comportamentul tipic oamenilor, atunci când vrea să facă o manevră. Spre exemplu, în timpul schimbării benzilor, acesta include indicatorul de direcţie, se apropie de marcajul rutier, apoi face manevra stingând indicatorul atunci când aceasta este finalizată.
Mai mult decât atât, la depăşirea unui camion “Jack” lasă mai mult spaţiu din partea dreaptă pentru o depăşire sigură, iar atunci când depistează alte maşini ce doresc să intre pe magistrală, acesta decide să
accelereze sau să încetinească pentru a permite ca maşinile să intre în siguranţă pe magistrală. Astfel comportamentul maşinii autonome este mai natural şi mai sigur pentru automobilele convenţionale ce o înconjoară.
Sistemul de navigaţie poate stabili o rută care permite activarea condusului autonom pe o perioadă mai
îndelungată de timp, iar „super-creierul” zFAS instalat în acest concept, care, apropo, ocupă întreg volumul portbagajului, poate crea în timp real împrejurările automobilului, datorită informaţiilor primite de la senzori, şi poate calcula în avans acţiunile în regimul autonom de condus, exact cum ar face un om.
Primul Audi cu funcţia condusului autonom va fi viitoarea generaţie Audi A8 care va apărea în 2017. În 2018 cei de la Audi vor începe testele condusului autonom în zonele urbane, iar către 2025, producătorul german va lansa un automobil complet autonom.
PiataAuto.mdValeriu Bahnaru
0
2,234
GALERIE FOTO (18 IMAGINI)
GALERIE VIDEO (2 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!