Echipa The Longest Drive a traversat Planeta de la nord la sud în mai puţin de 9 zile!
17 Mai 2016, 13:25
Anul trecut echipa The Longest Drive şi-a propus doborârea recordului de traversare a Planetei de la cel mai
Nordic punct al Europei, Nordkapp, la cel mai sudic punct al Africii de Sud, Capul Agulhas. Însă nu a fost să fie.
Expediţia a fost întreruptă de un accident cu o zebra în Etiopia, maşina expediţională – un Porsche Cayenne Diesel, fiind grav accidentat.
După ce au reparat Cayenne-ul în Lituania, echipa şi-a propus să revină şi să bată recordul! În componenţa echipei au avut loc schimbări. Danezul Jan Kalmar, fost instructor Porsche Driving Experience şi pilot de curse, a rămas pe poziţii, el însăşi fiind iniţiatorul proiectului The Longest Drive, ceilalţi doi membri ai echipajului fiind schimbaţi de Shaun Neill (Africa de Sud) şi jurnalistul Vitoldas Milius (Lituania).
Şi maşina expediţională a fost reutilată, pentru ca tot echipamentul să fie amplasat compact la interior, fără ca acesta să fie vizibil la exterior pe acoperiş, rezervorul fiind înlocuit pe unul mai mare cu volum de 221 de litri, iar ultimul accent fiind dungile de zebra de pe caroserie, probabil, pentru a se apăra de alte zebre care le-au stricat planurile anul trecut.
Cei trei au pornit în expediţie din Nordkapp pe 7 mai şi au ajuns în Capul Agulhas pe 16 mai, astfel, parcurgând 17,450 km în 8 zile, 21 de ore şi 3 minute, doborând precedentul record cu 7 ore şi 6 minute!
Iată şi câteva curiozităţi din această expediţie. Anvelopele de iarnă au fost schimbate pe cele de vară în doar 8 minute. Cu un plin al rezervorului echipajul a parcurs 2,400 km.
Pe parcursul întregii călătorii s-au consumat 1,949 de litri de motorină. Consumul mediu global a constituit 11.1 l/100 km.
Din cauza problemelor din Siria echipajul împreună cu maşina expediţională au călătorit la bordul unui avion între Istanbul şi Tel Aviv,
iar pentru a fi corecţi, cei trei au parcat maşina în aeroportul din Istanbul pe 19 ore şi 10 minute – timp care le-ar fi luat această distanţă trecute „pe roţi” cu o viteză medie de 90 km/h.
Proiectul „The Longest Drive” a mai avut anterior trei expediţii de succes: turul Australiei – 13,961 km în 5 zile, 18 ore şi 13 minute, traversarea Statelor
Unite de la vest la est – 7,738 km în 3 zile, 5 ore şi 43 de minute şi traversarea Europei şi Asiei din cel mai vestic punct al Franţei (Cape Pointe de
Korsan) până în estul extrem al Rusiei, Oceanul Pacific (Cape Red Partisan) – 12,809 km în 5 zile, 21 de ore şi 14 minute.
PiataAuto.mdValeriu Bahnaru
1
2,127
GALERIE FOTO (24 IMAGINI)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!