Lada 4x4 primeşte îmbunătăţiri şi se pregăteşte de o nouă generaţie
5 Mai 2016, 12:47
Lada 4x4, cunoscută anterior drept Niva (VAZ-2121), care se produce din anul 1977, primeşte o serie de îmbunătăţiri menite să crească fiabilitatea, durabilitatea, confortul şi capacităţile de trecere în off-road. Astfel, schimbările nu vor fi văzute la exterior, fiind aplicate substratului tehnic. Modificările au fost realizate şasiului, unde puntea faţă a fost detaşată de propulsor, pentru a putea fi acomodate mai multe tipuri de propulsoare, arcurile au fost modificate fiind combinate cu amortizoare noi, rulmenţii conici ale roţilor faţă au fost înlocuiţi cu alţii mai fiabili cu o ermetizare mai bună care nu vor necesita reglarea geometriei la
fiecare 10-15 mii de kilometri, iar stabilizatoarele au primit fixatoare noi pentru bucşe, pentru a exclude deteriorarea celor din urmă. Elementele suspensiei şi discurile de frână din faţă au primit o vopsea/acoperire calitativă care va îmbunătăţi rezistenţa la coroziune. Propulsorul a primit un amortizor special care reduce vibraţiile, iar pentru prima dată, propulsorul Ladei 4x4 primeşte ulei sintetic.

În 2017 legendara „Niva” va împlini 40 de ani de existenţă, iar acest lucru indică că vine timpul pentru o nouă generaţie. Cei de la AutoVAZ sunt conştienţi de acest fapt şi deja au început elaborarea unei noi generaţii Lada 4x4, care, cel mai probabil, va fi bazată pe platforma existentă a modelului Chevrolet Niva care se produce din 2002. Designul viitoarei Lada 4x4 va fi inspirat din noile Lada Vesta şi XRay.
PiataAuto.mdValeriu Bahnaru
2
2,812
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!