Mercedes-Benz ar putea crea un sub-brand pentru vehicule electrice care va rivaliza cu BMW i
18 Mai 2016, 14:21
Se pare că succesul sub-brandului BMW i şi accentul pe mobilitatea electrică făcut tot mai mult de către producătorii auto, va genera mai multe sub-branduri axate pe modele hibride şi electrice. Un asemenea sub-brand ar putea apărea chiar în cadrul celor de la Daimler AG! Acest lucru l-a admis responsabilul pe vânzări şi marketing Mercedes-Benz, Ola Kallenius, într-un interviu cu cei de la Autocar.
Şi ar fi un pas logic în delimitarea modelelor electrificate de cele convenţionale. Astfel de delimitări producătorul german le face deja pentru modelele de performanţă Mercedes-AMG şi pentru modelele
de lux – Mercedes-Maybach.
Apariţia unui eventual sub-brand,
numit, spre exemplu, „Mercedes-Electric”, ar fi de aşteptat.
Totuşi, până la acel moment cei de la Daimler AG îşi doresc să extindă oferta actuală de vehicule hibride şi electrice. Până la sfârşitul lui 2016 va apărea noul B-Class electric şi două vehicule electrice de la smart – fortwo şi forfour.
Până la sfârşitul anului 2017 cei de la Daimler AG vor lansa şi 10 modele hibride cu posibilitatea de încărcare de la priză (PHEV), dar şi un model propulsat de celule de combustibil bazat pe noul GLC numit GLC F-CELL care va putea parcurge cu un singur plin de hidrogen în jur de 600 km.
Chiar dacă Mercedes-Benz şi va scoate în viitor modele dedicate electrice sau hibride pentru un nou sub-brand, acestea ar putea adopta un design similar conceptelor recente, precum este acest Mercedes-Benz Concept IAA pe care îl vedeţi în imagini.
PiataAuto.mdValeriu Bahnaru
0
2,228
GALERIE FOTO (12 IMAGINI)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!