Porsche a dezvăluit noul propulsor V8 Biturbo pentru viitoarele generaţii Panamera şi Cayenne
6 Mai 2016, 11:12
La Simpozionul de Motoare din Viena, cei de la Porsche au dezvăluit noul propulsor V8 Twin Turbo care va propulsa viitoarele generaţii Porsche Panamera şi Cayenne. La moment sunt puţine informaţii oficiale, menţionându-se doar că pe modelele Panamera Turbo şi Cayenne Turbo acesta va dezvolta o putere maximă de 550 CP la 5,750 rpm şi un cuplu maxim de 770 Nm între 1,960 şi 4,500 rpm astfel fiind cu 30 CP şi 20 Nm mai puternic faţă de actualul propulsor V8 Biturbo de 4.8 litri instalat pe versiunile Turbo. Noua unitate va avea şi un sistem de deconectare a patru dintre cei opt cilindri într-un diapazon de 950 şi 3,500 rpm ceea ce v-a reduce consumul cu până la 30%. Noul propulsor va fi cuplat şi la o nouă transmisie cu dublu ambreiaj PDK în 8 trepte de provenienţă ZF care, de asemenea, va ajuta la reducerea consumului. Conform celor de la Porsche, noul propulsor va avea şi un sistem start-stop şi va putea fi utilizat în combinaţie cu motor electric pentru versiuni hibride! Nu se ştie însă ce capacitate cilindrică va avea propulsorul. Dar, având în vedere că acesta ar putea fi bazat pe unitatea V6 3.0 TFSI a celor de la Audi, ceea ce
afirmă unele surse, două cilindri în plus vor adăuga un litru volum, astfel, noua unitate V8 Biturbo a celor de la Porsche ar putea avea 4.0 litri volum. Pe imagine se observă că noul propulsor dispune de două turbocompresoare amplasate între chiulase, o idee similară fiind aplicată de către cei de la Audi, BMW şi Mercedes-Benz.
După apariţia pe noile generaţii Porsche Panamera şi Cayenne, această unitate ar putea apărea pe modelele altor branduri din cadrul grupului Volkswagen, precum Audi (RS4, RS6, RS7 şi S8), Bentley (Continental GT şi Flying Spur) şi chiar Lamborghini (viitorul SUV Urus).
PiataAuto.mdValeriu Bahnaru
1
2,368
GALERIE FOTO (1 IMAGINI)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!