Toyota a produs 10 milioane de automobile în Europa
4 Mai 2016, 08:10
Cei de la Toyota au ajuns la o realizare fantastică – 10,000,000 de automobile produse pe teritoriul Europei! Vehiculul cu numărul 10 milioane a fost produs pe 14 aprilie. Acest rezultat a fost obţinut cu forţele celor 6 uzine de automobile şi 3 uzine de propulsoare care se află în Marea Britanie, Turcia,
Franţa, Polonia, Rusia, Cehia şi Portugalia.

La moment aceste uzine produc modele precum Auris, Auris Touring Sports, Yaris, Avensis, Corolla, Verso şi Camry. Cei de la Toyota mai produc în Europa trei propulsoare pe benzină,
trei propulsoare diesel şi două tipuri de transmisii. Două vehicule noi vor adera la producţia locală – RAV4 va fi produs din august la uzina din Sanct-Petersburg pentru piaţa Rusiei, Belarusului şi Kazahstanului şi SUV-ul compact C-HR la sfârşitul acestui an la uzina din Turcia.
Primul automobil Toyota produs în Europa a fost… da, aţi gâcit, modelul Corolla, acesta fiind produs în 1971 la uzina portugheză din Salvador Caetano, Ovar, care activează şi acum producând modelele Land Cruiser 70 pentru piaţa Africii de Sud.
Producţia la scară largă a demarat în Marea Britanie în 1992 – la uzina din Deeside, Wales, se produceau propulsoarele, iar cu trei luni mai târziu, în Burnaston, Derbyshire, a început producţia Toyotei Carina E.
Primul exemplar Toyota Carina E produsă în Marea Britanie a fost prezent la evenimentul de celebrare care a avut loc la sediul european central din Brussels.
PiataAuto.mdValeriu Bahnaru
0
2,081
GALERIE FOTO (3 IMAGINI)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!