Zenith Collection anunţă pensionarea familiei Rolls-Royce Phantom
18 Mai 2016, 09:10
Odată cu anunţarea noii ediţii Zenith Collection pentru modelele Phantom Drophead Coupe şi Phantom Coupe cei de la Rolls-Royce anunţă şi încetarea producţiei familiei Phantom, inclusiv ai limuzinei Phantom, care va fi înlocuită de o nouă generaţie. Familia Phantom va fi scoasă din producţie în acest an, după ce toate cele 50 de exemplare Zenith Collection vor fi produse. Apropo, acestea deja au fost vândute colecţionarilor şi entuziaştilor! Reamintim că a 7-a şi actuala generaţie Rolls-Royce Phantom a fost lansată pe 1 ianuarie 2003, patru ani mai târziu, în 2007, a apărut Phantom Drophead Coupe, iar în 2008 apare şi Phantom Coupe.
După 13 ani de existenţă al actualei familii Phantom, aceasta spune adio cu ediţia Zenith Collection care este menită să ridice standardele luxului şi exclusivităţii la cel mai nalt nivel. Fiecare dintre cele 50 de exemplare vor fi create după placul clienţilor, dar mai multe elemente vor fi neschimbabile. Printre acestea setul pentru picnic amplasat în portbagaj care include o măsuţă din sticlă şi un şezut pentru două persoane. Există şi un frigider destul de mare pentru a adăposti două sticle de şampanie şi opt păhare.
La deschiderea portierelor se pot observa inserţiile speciale pe
care sunt gravate locaţiile
unde au debutat versiunile experimentale ale fiecărui model.
La Villa D’Este a debutat conceptul 100EX care a generat modelul Phantom Drophead Coupe, iar la lacul Geneva a fost dezvăluit conceptul 101EX care ulterior a devenit Phantom Coupe. Pe cealaltă portieră este gravată locaţia unde sunt produse modelele – Goodwood.
În sertarul de pe consola centrală se poate găsi o piesă din metal preluată de pe linia de asamblare a uzinei din Goodwood, pe care sunt gravate cu laser coordonatele locului de unde a fost preluată. Mai jos se pot observa suporturile pentru păhare realizate din aluminiu. Vitezometrul şi ceasul de pe mijlocul bordului sunt realizate din oţel satinat, în timp ce interiorul este căptuşit în cea mai fină piele, scaunele faţă şi spate având, în cele mai multe cazuri, culori contrastante.
Exemplarele din imagini au fost inspirate din modelele anilor ’30 ai secolului trecut, precum sunt Phantom II şi Phantom II Continental, prin
accentele clasice, precum jantele de culoare întunecată, cauciucurile cu margine albă, dar şi tratamentul special al caroseriei care-i conferă un
luciu de oglindă. Atenţia la detalii care se poate observa la aceste modele este cu adevărat incredibilă!
PiataAuto.mdValeriu Bahnaru
0
2,213
GALERIE FOTO (15 IMAGINI)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!