Acest accident ne arată de ce nu trebuie să frânăm brusc în faţa unei maşini! (Video)
3 Iunie 2016, 14:27
De multe ori problemele din trafic
se „rezolvă” prin claxonări intensive,
iar conducătorii agresivi frânează
brusc în faţa automobilului astfel demonstrându-şi „supremaţia” şi „învăţându-i minte” pe cei care i-au provocat în trafic. În toate cazurile celor care practică metoda „învăţătorului” prin frânarea bruscă le trebuie nu mai puţină minte… Pentru nimeni nu este un secret că frânarea bruscă în faţa unei maşini poate provoca accident – conducătorul maşinii poate să nu reuşească să frâneze şi, în rezultat, să intre în posteriorul celui care a frânat. Caz clasic. Dar pot avea loc şi un alt tip de accidente, precum cel pe care îl puteţi urmări în video de mai jos.

Conducătorul SUV-ului Honda Pilot a ieşit la depăşire păstrând o viteză constantă fără a mai intra înapoi pe banda dreaptă, din cauza că pe aceasta circulau alte vehicule mai lente. În acest timp din urmă se apropie un Subaru Legacy GT Wagon de pe care şi este făcută înregistrarea.
La un moment dat conducătorului Subaru i se termină răbdarea şi începe a merge prea aproape de SUV-ul din faţă. Conducătorul Hondei a frânat brusc arătându-i celuilalt că distanţa pe care o ţine este prea mică şi în cazul unei frânări ca aceasta i-ar putea intra în spate. După ce proprietarul Hondei a continuat să meargă negrăbit pe banda din stânga, cel cu Subaru se apropie iarăşi, fiind nedumerit de ce acesta nu trece în banda dreaptă. Un lucru i-a scăpat însă, în banda dreaptă mai era o maşină lentă pe care conducătorul Subaru nu a văzut-o. În cele din urmă conducătorul Hondei mai aplică o frânare care le-a fost o lecţie şi unuia şi celuilalt! Pentru a evita impactul iminent, conducătorul Subaru a frânat brusc şi a virat spre dreapta. Maşina ne fiind echipată cu sistem de stabilizare s-a destabilizat şi a intrat în derapaj care s-a terminat în parapetul de protecţie de pe stânga drumului! Părerile comentatorilor
la video sunt împărţite…
Cine credeţi că se face
vinovat?
Noi credem că frânarea bruscă nu trebuie utilizată drept instrument de „învăţare”. În locul parapetului puteau fi oameni nevinoveţi… Plus la toate, de aici putem lua cu toţii o lecţie importantă – automobilele echipate cu sistem de stabilizare sunt mult mai sigure! Pentru a evita astfel de accidente, nu vă grăbiţi, păstraţi distanţa, nu frânaţi brusc în faţa altor participanţi la trafic cât de nedrepţi ar fi aceştia şi asiguraţivă că maşina voastră este echipată cu sistem de stabilizare ESP! Un sistem de stabilizare poate preveni astfel de accidente.

Reamintim, că în curând, în Moldova vor putea fi aplicate amenzi pentru condusul periculos similar celui, pe care l-au demonstrat „eroii” acestui caz. Şi este evident, de ce este nevoia de a introduce astfel de amenzi - cazuri de acest gen în Moldova se întâmplă zilinic.
PiataAuto.mdValeriu Bahnaru
0
4,101
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!