McLaren celebrează 50 de ani de prezenţă în Formula 1 cu un 570S special
6 Iunie 2016, 11:30
La etapa de Formula 1 din Monaco care a avut loc în week-end-ul trecut, cei de la McLaren au celebrat 50 de ani de prezenţă în Formula 1 cu un exemplar special 570S inspirat din primul bolid de Formula 1 al celor de la McLaren - M2B.
Bruce McLaren a intrat în cursele marelui circuit acum 50 de ani în 1966, cu un bolid cu totul special, care a utilizat tehnologii inovatoare din aeronautică. Inginerul Robin Herd a proiectat bolidul McLaren M2B,
utilizând materialul “Mallite”, care se folosea la interiorul aeronavelor, fiind rigid şi uşor. Amplasat central era propulsorul Ford V8 de 3.0 litri care dezvolta 303 CP fiind cuplat la transmisia manuală ZF în 5 trepte.
În cursa de debut din Monaco din anul 1966, M2B s-a calificat pe locul 10 şi mergea pe poziţia 6-a în cursă, atunci când a fost nevoit să abandoneze din
cauza unei scurgeri de ulei. În urma îmbunătăţirilor, mai târziu bolidul de curse a luat locul 6 în Grand Prix-ul Britaniei şi locul 5 în Grand Prix-ul Americii. Peste doi ani a venit şi prima victorie din Formula 1 pentru McLaren la Grand Prix-ul Belgiei.

Cei de la McLaren au fost inovatorii din lumea sporturilor cu motor fiind primii care au introdus monococa din fibră de carbon în Formula 1, dar şi în
lumea auto prin legendarul McLaren F1, iar acum producătorul britanic oferă toate modelele sale cu monococă de fibră de carbon, în timp ce rivalii se pot lăuda cu structură din aluminiu sau oţel.
McLaren 570S este o demonstraţie a tehnologiilor venite din Formula 1, fiind construit în jurul unei structuri din fibră de carbon numită MonoCell II. Pentru a comemora primul bolid de Formula 1, noul 570S a fost vopsit în aceeleaşi culoare albă condimentată cu linii verzi British Racing Green. Sub capota noului McLaren 570S se regăseşte unitatea V8 Twin Turbo de 3.8 litri care dezvoltă 570 CP şi este capabilă să propulseze sport-car-ul până la prima sută de kilometri în 3.2 secunde şi până la viteza maximă de 328 km/h.
PiataAuto.mdValeriu Bahnaru
0
1,873
GALERIE FOTO (5 IMAGINI)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!