Motorul Ford 1.0 EcoBoost, cel mai bun motor de cilindree mică în 2016
7 Iunie 2016, 07:56
• Motorul de 1.0 litri din familia Ford EcoBoost a fost recunoscut "Cel mai bun motor cu volumul până la 1,0 l" din Cadrul Premiului "Motorul Internațional 2016" al cincilea an consecutiv, depășind concurenți puternici din rândul producătorilor mondiali mari, în clasa motoarelor cu volumul de până la 1.0 l.
• Este cel de-al nouălea titlu, conferit motorului econom și dinamic, care de trei ori a devenit învingătorul principal, dar și noutatea cea mai bună. Motorul este instalat pe fiecare al cincilea automobil Ford, comercializat în Europa.
• Revoluționarul motor 1.0 Ford EcoBoost a fost recunoscut cel mai bun în clasa sa grație caracteristicilor dinamice, productivității, economiei, perfecțiunii inginerești și tehnologiilor. Soluțiile tehnice, utilizate EcoBoost, astăzi sunt folosite în noile motoare diesel EcoBlue.
Motorul compact, dar puternic EcoBoost de la Ford a fost recunoscut cel mai bun în clasa sa, în cadrul premiului "Motorul Internațional al anului" (2016 International Engine of the Year) al cincilea an consecutiv. Juriul i-a apreciat caracteristicile dinamice, productivitatea, caracterul econom, perfecțiunea inginerească și tehnologică, care continuă să determine standardele internaționale în ramură.

Un juriu de 65 jurnaliști din 31 țări ale lumii i-au conferit titlul "Cel mai bun motor cu volumul până la 1.0 l" motorului econom cu trei cilindri din familia EcoBoost, care an de an, de la apariția sa, devine învingător în această clasă. Anul curent, depășind 32 motoare-concurente, adică cu 19 mai multe ca în a. 2012. Asta în timp ce anul 2015 a fost marcat de o sporire a concurenței din partea producătorilor mondiali de motoare cu volumul de până la 1.0 litru cu admisie turbo și sistem de injecţie directă a combustibilului.

În anul 2014 acest motor din familia EcoBoost a devenit primul numit "Motor Internațional al anului", trei ani la rând, precum și "Cel mai bun motor" în anul 2012.

"Motorul de 1.0 litri EcoBoost a făcut o revoluție adevărată, suntem mândri
de faptul că, în pofida concurenței acerbe, noi rămânem cei mai buni în clasa respectivă al cincilea an consecutiv, – a spus Joe Bakaj, vicepreședinte Ford of Europe. – Ne conducem de spiritul inovațiilor și dacă găsim metode de utilizare a principiilor raționale și la noile generații de motoare diesel eficiente, ecologice, puternice și compacte".

Motorul de 1.0 litru EcoBoost este accesibil în variantele de 100, 125, 140 și chiar 180 CP pe automobilul de curse Ford Fiesta R2. Automobilele Ford, dotate cu motor EcoBoost de 1.0 l, sunt comercializate în prezent în 72 țări ale lumii. Motorul de 140 CP oferă un randament mai mare ca Bugatti Veyron. Iar versiunea de drum Formula Ford, dotată cu motor de 205 CP, a demonstrat unul dintre cele mai bune rezultate dn istoria legendarului traseu de curse german Nurburgring – 7 min 22 sec, – depășind supercaruri notorii de peste 600 CP, ca Aventador, Ferrari Enzo sau Pagani Zonda.
Unsprezece modele Ford sunt accesibile în Europa cu premiatul motor 1.0 EcoBoost. Fiecare al cincilea automobil nou Ford, comercializat în Europa în anul 2015, avea motorul EcoBoost de 1.0 l, inclusiv fiecare două din cinci automobile Ford Fiesta!

Soluțiile tehnice, utilizate în cazul EcoBoost, sunt utilizate acum și în noul diesel compact de la Ford – motorul EcoBlue de 2.0 l, prezentat pe Ford Transit în Europa la începutul anului curent.
Familia globală a motoarelor puternice și econome Ford EcoBoost include motoarele cu 4 cilindri și volum de 1.5, 1.6, 2.0 și 2.3 litri, precum și motorul V6 de 2.7 și 3.5 litri. Cel din urmă este instalat pe Ford GT, care va reprezenta compania la cursa de 24 ore de la Le Mans.

Faptul că motorul de 1.0 l Ford EcoBoost a învins de trei ori și continuă să obțină aprecierea membrilor juriului îi fortifică şi mai bun calitatea de a fi cel mai bun, – a comentat Din Slavnici,
copreședinte al celui de-al 18-lea premiu "Motorul Internațional al anului" şi redactorul revistei "Engine Technology International" la ceremonia înmânării premiilor din Stuttgart, Germania. "Este dovada fantastică a faptului, că dimensiunile compacte și caracterul econom pot fi obținute fără a ceda alte calități, cum ar fi puterea, perfecțiunea inginerească și caracteristicile dinamice, din contra – ele pot contribui la îmbunătățirea acestor caracteristici", a conchis sursa.
PiataAuto.mdFord Moldova
1
4,258
GALERIE FOTO (5 IMAGINI)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!