Top 20 cele mai vândute modele de automobile în Europa în 2016
30 Iunie 2016, 10:16
Compania JATO Dynamics, una din cele mai specializate în conglomerarea statisticilor auto din Uniunea Europeană, a dat de curând publicităţii rezultatele celor mai vândute modele de maşini din anul 2016, aici fiind incluse statisticile de vânzări de la începutul anului până la 30 mai.

Astfel, iată care e clasamentul celor mai vândute modele de automobile din Uniunea Europeană din acest an:

1. Volkswagen Golf
2. Renault Clio
3. Volkswagen Polo
4. Opel Corsa
5. Ford Fiesta
6. Peugeot 208
7. Opel Astra
8. Skoda Octavia
9. Renault Captur
10. Nissan Qashqai
11. Peugeot 308
12. Ford Focus
13. Volkswagen Passat
14. Fiat Panda
15. Audi A3/S3/RS3
16. Peugeot 2008
17. Toyota Yaris
18. Fiat 500
19. Dacia Sandero
20. Skoda Fabia


Sunteţi surprinşi? Se pare că Uniunea Europeană este încă o piaţă a maşinilor preponderent compacte urbane, în ciuda creşterii continue a segmentului SUV-urilor compacte. În top 20 au nimerit doar cele mai compacte SUV-uri franceze, disponibile doar cu tracţiune faţă, Renault Captur fiind cel mai bine vândut dintre ele!

Totuşi, mai multe modele de SUV-uri s-au numărat prin rândul modelelor cu cel mai mare tempou de creştere, aici fiind de obicei incluse modele care au fost proaspăt lansate pe piaţă. Aici e inclus Hyundai Tucson (creştere firească, întrucât modelul precedent era numit ix35 în UE şi nu există un predecesor statistic), Renault Kadjar şi Mercedes-Benz GLC – în condiţii statistice similare celor menţionate mai sus. Urmează în acest clasament Fiat Tipo, Skoda Superb (aici deja e vorba de o comparaţie directă cu anii precedenţi!), Opel Karl, Fiat 500X, Audi A34, Mazda CX-3, BMW Seria 2 Active Tourer şi Gran Tourer, Honda CR-V, MINI Clubman, Ford S-MAX, Volkswagen Touran, Renault Talisman, Peugeot 208, Renault Clio, Renault Captur şi Kia Sportage.
O creştere substanţială a avut-o brand-ul Infiniti, vânzând în luna mai 1,224 de maşini – o cifră destul de mare pentru marca niponă, doar că 887 din aceste maşini i-au revenit modelului Q30, clona lui Mercedes-Benz A-Class... Creşteri foarte importante pe modele au înregistrat şi Jeep Renegade, Suzuki Vitara, Ford Ecosport, şi, din nou menţionată, Mazda CX-3.
PiataAuto.mdIlie Toma
1
4,861
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!