Aston Martin şi Red Bull Racing dezvăluie hyper-car-ul revoluţionar AM-RB 001!
5 Iulie 2016, 16:38
Cei de la Aston Martin în colaborare
cu Red Bull Racing au creat un hyper-car revoluţionar numit AM-RB 001. Designul este de-a dreptul radical din punct de vedere al aerodinamicii.
Deşi dispune de o siluetă fluidă fără eleroane gigantice, caroseria din fibră de carbon al lui AM-RB 001 va genera o forţă de apăsare enormă, care va fi generată, în mare parte, de podeaua sofisticată al hyper-car-ului.
În unele unghiuri putem vedea că podeaua are forma unui profil de aripă întoarsă, unde între roţile faţă şi cele spate practic nu există material. Spoilerul faţă este detaşat şi aduce aminte de cel al bolizilor de Formula 1, în timp ce eleronul spate pare a fi staţionar, ceea ce reprezintă o raritate pentru maşinile din această clasă.
Din cauza forţei de apăsare imense pe care o dezvoltă, AM-RB 001 este dotat cu o suspensie sofisticată care va oferi un confort demn pentru conducător şi singurul pasager pe drumurile publice.
Aston Martin AM-RB 001 va fi propulsat de un nou propulsor V12 aspirat natural de o putere nespecificată care va fi egală cu greutatea bolidului.
Da, da, raportul putere/greutate
va fi 1 la 1!
Astfel, un cal putere va trebui să ducă o sarcină de un kilogram. Putem presupune că AM-RB 001 ar putea avea în jur de 800 CP şi 800 kg.
Britanicii vor crea între 99 şi 150 de exemplare AM-RB 001 inclusiv prototipurile de teste şi 25 de exemplare dedicate în exclusivitate circuitelor de curse.
Hyper-car-ul Aston Martin AM-RB 001 va intra în producţie în anul 2018.
PiataAuto.mdValeriu Bahnaru
0
2,263
GALERIE FOTO (10 IMAGINI)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!