AutoVAZ celebrează 50 de ani de istorie!
20 Iulie 2016, 15:24
Producătorul rus AutoVAZ celebrează 50 de ani, amintindu-ne de istoria bogată din ultimele cinci decenii. Colectivul AutoVAZ-ului a fost felicitat chiar de către preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, printr-o telegramă (o puteţi vedea în galeria de mai jos). Exact 50 de ani în urmă, în data de 20 iulie 1966, guvernul sovietic a acceptat construţia unei noi uzine în oraşul Togliatti. În locul celor şase ani planificaţi, uzina a fost construită în timp record, în 3.5 ani, datorită
implicării practic ai întregii ţări. Deja
pe 19 aprilie 1970 de pe linia de asamblare au ieşit primele şase vehicule VAZ-2101 – două de culoare albastră şi patru de culoare bordo.
În cei 50 de ani de istorie AutoVAZ a produs peste 28.5 milioane de automobile. Un total de 40 de modele au fost create de către AutoVAZ, iar lansarea fiecărui nou model totdeauna a fost un eveniment de importanţă majoră, iar modelele s-au bucurat de un succes enorm.
Cele mai vândute modele din istoria brandului au fost VAZ-2101 şi VAZ-2106 care au fost vândute în peste 4 milioane de exemplare fiecare. Lada 4x4, cunoscută anterior drept Lada Niva Vaz-2121, a depăşit cifra de 2 milioane de exemplare produse. Familia Lada Samara s-a bucurat de un succes enorm fiind produsă într-un număr de 5 milioane de exemplare. Modelul VAZ-2105 a fost cel mai longeviv, fiind produs exact 30 de ani şi scos din producţie în 2005.
Pentru a celebra aniversarea de 50 de ani, cei de la AutoVAZ vor lansa ediţii jubiliare ale modelelor Lada Vesta şi XRay care se vor deosebi prin dotare bogată, jante exclusive, interior combinat (roşu/negru) şi logouri jubiliare. Vor fi produse câte 500 de exemplare ai fiecărui model jubiliar. Cu ocazia jubileului producătorul rus a lansat şi un site dedicat (50.avtovaz.ru) unde veţi putea afla multe informaţii interesante.
AutoVAZ va celebra jubileul timp de 4 ani, care va culmina la data de 19 aprilie 2020, atunci când primul automobil, VAZ-2101, va împlini şi el 50 de ani de la lansare. Atunci, producătorul rus ne va bucura cu o „Kopeika” reînviată, care va fi un model modern realizat în stilul legendarului VAZ-2101, care va avea tracţiune faţă, propulsor de 1.8 litri şi va fi produs într-o serie limitată de exemplare.
PiataAuto.mdValeriu Bahnaru
0
2,894
GALERIE FOTO (3 IMAGINI)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!