Care e consumul real al unui Mercedes-Benz C-Class C180 pe termen lung? Dezvăluim din proprie experienţă!
1 Iulie 2016, 09:52
Cititorii noştri fideli ştiu deja că unul din automobilele noastre redacţionale – noul Mercedes-Benz C-Class W205 în motorizare C180 – a împlinit de curând 50,000 de kilometri parcurşi. Şi tot de aproape 50 de mii de kilometri încoace n-am resetat cifra consumului mediu, care la Mercedes-Benz se memorizează pe termen lung, până la resetarea manuală a acestei valori.

Astfel, avem cifra consumului real de carburant al lui Mercedes-Benz C-Class C180 calculată pentru aproape 50,000 de kilometri de exploatare reală în toate
sezoanele pentru doi ani compleţi – vară cu sistem de climatizare întotdeauna pornit, dar şi ierni geroase, cu încălzirea motorului, cu roţi de iarnă şi cu deplasare prin zăpadă. În mare parte, parcursul maşinii s-a realizat în Moldova, în special în Chişinău şi împrejurimile lui, cu o cotă preponderentă ce-i revine mediului urban. Totuşi, au existat, evident, şi multe călătorii extra-urbane, dar şi câteva deplasări peste hotarele ţării, pe traseele europene. Per total, cifra asta
ar trebui considerată, probabil, una de consum în regim mixt mai apropiat de cel urban, întrucât ciclurile realiste de opriri şi porniri a doua zi a unui motor din exploatarea reală a unei maşini nu sunt luate în calcul la indicarea cifrelor oficiale. Dar, pe noi şi pe Dvs. ne interesează să ştim un grand total, adică la ce consum realist vă puteţi aştepta de la acest model luând în calcul absolut toat[ gama de cicluri, schimbări climaterice şi peisaje reale de exploatare a unei maşini.
Ei bine, cifra este extraordinar de satisfăcătoare pentru noi: 7.9 litri/100 km, înregistraţi ca şi medie pentru ultimii 49,898 km parcurşi! Mai puţin de 8 litri la sută în calitate de consum real pe termen lung de exploatare, dragii noştri! Pentru un sedan premium de segment D, cu motor turboaspirat de 156 CP şi 250 Nm cuplu maxim, oferit în valoare maximă încă de la 1,250 rpm!

Fără a face face publicitate, vom spune onest că în Republica Moldova alimentăm această maşină întotdeauna
la staţiile Rompetrol, cu benzină Efix 95. Iar un asemenea consum, pus pe un motor turbo pe benzină, ne face să spunem că ăsta e unul din cazurile când aplicarea turboaspirării chiar a adus beneficii preţioase, atât în elasticitatea motorului, cât şi în cifra reală de consum, nu cea teoretică. Iar ca să excludem erorile de calculare a maşinii, de mai multe ori am măsurat consumul pe o singură zi cu reumplerea rezervorului şi întotdeauna am obţinut fie exact cifra afişată pe calculatorul de bord, fie maxim o variaţie
de 0.1 litri/100 km în plus sau chiar în minus. Prin urmare, afişajul calculatorului de bord al maşinii reflectă foarte fidel realitatea.

Aşa că, doamnelor şi domnilor, dacă nu ştiaţi până acum cât ar putea consuma real un asemenea sedan Mercedes-Benz cu motor turboaspirat pe benzină, acum ştiţi! Un consum mediu real de 7.9 litri/100 km, măsurat pe o distanţă de 49,898 km, de exploatare a maşinii preponderent în Moldova!
PiataAuto.mdIlie Toma
3
62,962
GALERIE FOTO (6 IMAGINI)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!