În Danemarca s-a reinventat roata la bicicletă! (Video)
8 Iulie 2016, 09:29
Bicicleta este cel mai ecologic transport posibil care câştigă tot mai multă popularitate şi la noi în Moldova. O mare parte din europeni utilizează bicicleta în calitate de transport personal pentru a ajunge la serviciu mai rapid mai ales prin traficul aglomerat al oraşelor mari europene. Totuşi, problema bicicletei sunt pantele, care nu pot fi luate fără ca ciclistul să lase măcar un strop de sudoare. Un grup de ingineri din Danemarca au dorit să facă viaţa mai uşoară la ghidonul bicicletei, reinventând roata acesteia, în scopul de a transforma capitala, Copenhaga, în cel mai ecologic oraş din lume către anul 2025.
Tehnologia pe care au aplicat-o „roţii din Copenhaga” este inspirată din sistemul KERS (Kinetic Energy Recovery System) care a revoluţionat Formula 1. Asemenea sistemului KERS, „roata din Copenhaga” poate oferi un impuls de putere în pantă sau pentru a accelera în trafic. Instalând această roată în locul roţii spate, bicicleta se transformă într-un hibrid electric.
Roata este conectată prin intermediul Bluetooth la aplicaţia din smartphone, care va arăta lucrul roţii electrice şi alţi parametri vitali. Veţi spune, că ideea plasării unui electromotor în roată nu este una nouă, însă „roata din Copenhaga” este extrem de inovaţională şi decide singură când este nevoie de un surplus de putere şi îl oferă în momentul potrivit.
Roata dispune şi de regim de recuperare al energiei la frânare, acesta însă, nu exclude necesitatea reîncărcării bateriilor. Reîncărcarea durează 4 ore. Toate
componentele precum
motorul electric de 250
de waţi (350 waţi pentru
piaţa SUA), bateriile
litiu-ion de 48 de volţi
şi modulul Bluetooth,
sunt concentrate
în butucul roţii.
Viteza maximă pe care o poate dezvoltă bicicleta cu această roată este de 25 km/h, iar autonomia este egală cu 50 km. Uite că şi bicicleta,
cu o asemenea roată, devine un transport inovativ şi modern.
PiataAuto.mdValeriu Bahnaru
1
3,123
GALERIE FOTO (24 IMAGINI)
GALERIE VIDEO (2 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!