Mercedes-Benz dezvăluie camionul electric – Urban eTruck! (Video)
27 Iulie 2016, 13:29
Cei de la Mercedes-Benz Trucks au dezvăluit camionul electric numit Urban eTruck. Cine are nevoie de un camion electric, vă veți întreba? Conform celor de la Mercedes-Benz,
73% dintre clienții camioanelor sale își doresc camioane electrice, iar criteriul primordial este impactul ecologic al camioanelor.
În viitor utilizarea camioanele convenționale va fi limitată și mai mult. Vor fi afectate, mai ales, camioanele care sunt utilizate în orașe pentru distribuiri ale încărcăturilor grele.

Acea nișă de camioane cuprinde aproximativ 10%, iar camioanele acesteia ar putea fi electrificate. Germanii consideră că a venit momentul potrivit pentru dezvăluirea camionului electric, iar anunțul recent al celor de la Tesla Motors, că își doresc să creeze camioane electrice, doar confirmă acest lucru.
Noul camion electric Mercedes-Benz Urban eTruck dispune de trei axe, unde axul de mijloc dispune de două motoare electrice care a fost preluat de pe autobuzul hibrid Citaro, alimentate de trei pachete de baterii litiu-ion amplasate de-a lungul cadrului. Conform germanilor, camionul va concura în nișa camioanelor de până la 26 tone, iar către anul 2020, atunci când va apărea în producția de serie, acesta va putea oferi o autonomie de 200 km cu sarcina maximă la bord – o autonomie obișnuită pentru o zi de lucru al unui asemenea camion.
La moment, greutatea propulsiei electrice este de 2.5 tone sau cu 1.7 tone mai mare decât greutatea propulsiei convenționale, în timp ce sarcina pe care o poate duce este cu 700 kg mai mică față de un camion diesel.
Prețul camionului electric este mai mare față de unul convențional, dar pe viitor acesta ar putea scădea. La fel va scădea și greutatea propulsiei electrice, iar sarcina pe care o va putea duce va fi egală cu cea a unui camion convențional.
Mai multe detalii despre camionul electric Urban eTruck cei de la Mercedes-Benz vor dezvălui la Salonul Auto de la Frankfurt, atunci când va fi prezentat versiunea necamuflată al camionului. Putem să ne așteptăm și la o cabină futuristă, dar și la sisteme de conectivitate moderne.
PiataAuto.mdValeriu Bahnaru
0
2,681
GALERIE FOTO (24 IMAGINI)
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!