PSA Peugeot Citroen a publicat rezultatele testelor privind consumul de combustibil în lumea reală
7 Iulie 2016, 10:31
Cu toţii cunoaştem că testele de laborator privind consumul de combustibil şi nivelul emisiilor nu
reflectă rezultatele pe care le obţin proprietarii în lumea reală. În urma scandalului legat de trişarea cu emisiile al celor de la Volkswagen, s-a ivit necesitatea de a executa teste în
lumea reală pentru a arăta cifre reale privind emisiile şi consumul de combustibil. Se vor deosebi acestea de cifrele de laborator? Haideţi să aflăm!
Cei de la PSA Peugeot Citroen au fost primii care au realizat astfel de teste, publicând şi rezultatele testelor privind consumul de combustibil în lumea reală pentru 30 de modele din gama Peugeot, Citroen şi DS. Procedura de efectuare a testelor a fost stabilită de către două organizaţii nonguvernamentale, Transport & Environment (T&E) şi France Nature Environment (FNE), și au fost auditate de către Bureau Veritas. Procedura corespunde proiectului Uniunii Europene privind testele emisiilor executate în lumea reală, iar aceasta presupune instalarea unui sistem de verificare al emisiilor direct pe automobil şi parcurgerea unui traseu pe drumurile publice cu o lungime de 25 km în mediul urban, 31 km în suburbii şi 19 km pe autostradă. La bordul automobilului se află pasageri, bagajele acestora, iar sistemul aerului condiţionat este pornit.
Rezultatele obţinute, pe care le puteţi vedea în tabelele de mai jos, deviază de la cifrele oficiale în mediu cu 1.8 l/100 km! În unele cazuri consumul de combustibil în lumea reală a fost cu 2.6 – 2.7 l/100 km mai mare faţă de cel oficial!
Francezii însă, afirmă că cifrele obţinute în teste sunt apropiate de celea pe care le-au indicat proprietarii în studiile independente, iar cu asemenea test producătorii doresc
să fie cât se poate de transparenţi cu clienţii săi. Sperăm că şi alţi producători auto vor urma acest exemplu şi ne vor demonstra cifre reale de consum.
PiataAuto.mdValeriu Bahnaru
0
2,235
GALERIE FOTO (10 IMAGINI)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!