Poză istorică: Legendarul Ayrton Senna la volanul unei “Kopeika”!
22 Iulie 2016, 12:01
Legendarul pilot de Formula 1, Ayrton Senna, a fost campion mondial în anii 1988, 1990 şi 1991, fiind recunoscut de lumea întreagă chiar şi după 22 de ani de la decesul său. Brazilianul s-a stins din viaţă pe 1 mai 1994 la Grand Prix-ul San-Marino. Cu opt ani înaintea tragicului accident, în 1986, s-a desfăşurat primul Grand Prix al Ungariei pe circuitul Hungaroring.
Ajuns pe circuit, Ayrton Senna a rugat organizatorii să i se ofere cel mai popular automobil din Ungaria la acel moment, pentru a face câteva ture şi a cunoaşte circuitul, iar organizatorii i-au oferit o “Kopeika”! De fapt, era vorba de modelul VAZ-21011 sau VAZ-21013, care se deosebeau de „Kopeika” prin bare de protecţie fără „pinteni” şi prize de aer pe montanţii spate. Anume la
volanul “Kopeicii” îl puteţi vedea pe Ayrton Senna în această poză pe care a făcut-o fostul angajat al circuitului, Zsolt Mitrovics, care a lucrat pe Hungaroring în perioada anilor 1986-1992! O poză cu adevărat istorică! Recent imaginea a fost făcută publică de către divizia sportivă a AutoVAZ-ului, Lada Sport, pe Facebook.
PiataAuto.mdValeriu Bahnaru
2
3,053
GALERIE FOTO (1 IMAGINI)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!