Skoda domină două din cinci categorii în studiul de fiabilitate J.D. Power!
22 Iulie 2016, 18:18
Modelele producătorului ceh, Skoda Superb şi Fabia, au fost numite drept cele mai bune în studiul de fiabilitate realizat de către cei de la J.D. Power în Germania. Datorită modelelor sale, care au dominat segmentele compactelor şi automobilelor medii, producătorul ceh s-a ales cu două din cinci premii acordate de către cei de la J.D. Power pe segmente, în timp ce producătorii Opel, KIA şi Toyota, s-au ales cu câte un premiu datorită modelelor ADAM, Sportage şi, respectiv, Auris.
Studiul a fost realizat din februarie până în aprilie 2016 pe un eşantion de 15,000 de conducători germani, care au în posesie automobile cu vârste cuprinse între 1 şi 3 ani. Pentru a determina nivelul de fiabilitate a automobilelor şi nivelul de satisfacţie a proprietarilor, au fost luate în consideraţie 177 de probleme posibile clasificate în opt categorii: motor şi transmisie, caroserie, experienţa condusului, comenzi/display-uri, sistem multimedia/divertisment, navigaţie, scaune, climatizor şi interior.
Fiabilitatea generală se calculează cu numărul de probleme per 100 de vehicule. Numărul mediu de probleme pe industrie este de 127 pe 100 de automobile sau cu 2 probleme mai puţin faţă de anul trecut. Prin urmare, vedem o uşoară îmbunătăţire a fiabilităţii.

Cele mai frecvente probleme pe care le întâmpină proprietarii sunt legate de sistemul multimedia şi conectivitatea Bluetooth, care le dă mari bătăi de cap.
Deşi au luat premii în două dintre cele cinci categorii, cei de la Skoda s-au clasat pe locul trei în clasamentul general pe branduri, locul de frunte avându-l cei de la Mitsubishi cu 77 de probleme pe 100 de vehicule. Incredibil, dar la coada clasamentului s-a poziţionat BMW cu un număr ridicol de 178 de probleme pe 100 de automobile. Un total de 55% din respondenţi au declarat că cu siguranţă vor procura automobile de aceeaşi marcă, 63% au admis că vor recomanda brandul prietenilor. Însă când vine vorba de model, doar 46% au răspuns că vor procura acelaşi model, iar 60% că îl vor recomanda. Doar 28% din proprietari care au avut 5 sau mai multe probleme cu automobilul său vor fi loiali brandului, iar 32% din ei au admis că vor recomanda brandul dat.

Astfel, producătorii auto mai au să lucreze mult asupra fiabilităţii şi comodităţii automobilelor sale, pentru a fi apreciaţi şi recomandaţi.
PiataAuto.mdValeriu Bahnaru
2
3,578
GALERIE FOTO (1 IMAGINI)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!