Tesla dezvăluie planurile de viitor care vor schimba lumea!
21 Iulie 2016, 15:20
Cu 10 ani în urmă Elon Musk a publicat primul master plan al companiei care includea doar patru puncte: 1. De a crea un model electric de serie mică (Tesla Roadster), 2. De a utiliza banii de pe vânzările celui din urmă pentru a crea un model de clasă medie (Tesla Model S), 3. De a utiliza şi aceşti bani pentru a crea un model electric accesibil care va fi vândut la scară largă (Tesla Model 3), 4. De a aproviziona cele din urmă cu energia solară.

Deşi majoritatea nu aveau încredere într-o nouă companie auto, mai ales care urma să producă doar vehicule electrice, practic tot ceea ce şi-au propus cei de la Tesla Motors cu 10 ani în urmă a fost realizat, iar către anul 2016 doar Ford şi Tesla au fost unicii producători auto care nu au falimentat. Elon Musk nu doreşte să se oprească la aceste etape, făcând public al doilea master plan care este menit să schimbe lumea!
Cel mai important scop al celor de la Tesla Motors este de a ajunge la o economie energetică durabilă, în caz contrar, civilizaţia poate să se prăbuşească, atunci când resursele
combustibililor fosili se vor epuiza. Pentru a evita acest lucru, cei de la Tesla doresc să dezvolte un sistem de paneluri solare pentru acoperişele caselor care va stoca energia în bateriile Tesla Powerwall. Acest sistem urmează să fie răspândit pe întregul glob, pentru a oferi energie suficientă pentru casa şi maşinile electrice oricărei familii din lume. Într-un cuvânt, Elon Musk vrea să cucerească lumea. Pentru aceasta Elon Musk doreşte să procure compania SolarCity în care a investit foarte mult. Doar împreună cu SolarCity acest plan va fi realizabil.
În ceea ce priveşte transportul terestru, fiind modele premium Tesla Model S şi Model X nu sunt capabile să satisfacă cerinţele consumatorilor. Astfel, cei de la Tesla vor lansa pe piaţă mult-aşteptatul Model 3 care va primi schimbări în design, anunţând şi un SUV compact, cel mai probabil bazat pe Model 3 şi un pick-up, care, se pare că va fi creat pe platforma lui Model X. mai mult decât atât, cei de la Tesla doresc să lanseze camioane şi autobuze electrice care la moment sunt în stagiu de dezvoltare. Un model mai compact decât Tesla Model 3 nu va fi necesar şi totul datorită
programului de car-sharing pe care cei de la Tesla îl vor aplica. Pe lângă flota companiei, oricare posesor de Tesla doar printr-o apăsarea a butonului în aplicaţia din smartphone, va putea adăuga electromobilul său la flota celor de la Tesla. Astfel, automobilele vor participa în programul de car-sharing şi le vor aduce bani proprietarilor, în timp ce ei se află la serviciu sau în vacanţă. Aceasta va fi posibil doar cu dezvoltarea sistemului autonom, pentru ca vehiculele din cadrul programului car-sharing să poată ajunge la locul chemării de sine stătător, vără implicarea conducătorului,
să preia persoana şi să o ducă unde aceasta îşi doreşte. Între timp, cel de la bord va putea dormi, citi sau să facă orice ar vrea. Sistemul autonom va fi perfecţionat într-atât, încât vehiculul va putea conduce singur fără probleme chiar dacă una sau mai multe sisteme vor fi defectate.

Cei de la Tesla tind să facă sistemul autonom de condus, Autopilot, de 10 ori mai sigur decât condusul cu care ne-am obişnuit.
PiataAuto.mdValeriu Bahnaru
3
2,769
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!